Γεμιστά μανιτάρια με αβγό και κεφαλοτύρι

08.02.2016

ΥΛΙΚΑ

  • 8 μανιτάρια μεγάλα λευκά ή πορτομπέλο
  • 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 2 φιλετάκια αντζούγιας
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ντομάτα κονκασέ
  • 2+2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη
  • 8 αβγά - αλάτι, πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας μπαλσάμικο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αφαιρούμε το κοτσάνι από τα μανιτάρια και τα αλατοπιπερώνουμε. Σοτάρουμε το σκόρδο μαζί με την αντζούγια στις 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τη φρυγανιά και συνεχίζουμε για 2 λεπτά. Βάζουμε μαϊντανό, θυμάρι και κάππαρη και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τυρί και ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και μοιράζουμε το μείγμα. Σπάμε από πάνω ένα αβγό. Βάζουμε τα μανιτάρια σε ταψί και τα ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Τα ψήνουμε στον φούρνο για 35 λεπτά. Τα σερβίρουμε σε πιατέλα αφού ραντίσουμε την επιφάνεια των αβγών με το μπαλσάμικο.

Συνταγές από το Cook Book

Επιμέλεια: Αλέξης Μίχας