Σαλάτα με παντζάρια και φέτα

08.02.2016

ΥΛΙΚΑ

  • 600 γρ. παντζάρια βρασμένα σε λεπτές φέτες
  • 3 κουτ. σούπας σιρόπι μπαλσάμικου ή μελάσα ροδιού*
  • 80 γρ. ρόκα
  • 200 γρ. φέτα κατσικίσια σε τρίμματα
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη σος

  • 3-4 αντζούγιες
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

EΚΤΕΛΕΣΗ
Μαρινάρουμε από το προηγούμενο βράδυ τα παντζάρια κομμένα σε φέτες με το σιρόπι μπαλσάμικου ή τη μελάσα ροδιού. Λίγο πριν σερβίρουμε μεταφέρουμε τα παντζάρια σε μπολ και τα γαρνίρουμε με τη ρόκα και τη φέτα. Λιώνουμε τις αντζούγιες με το ελαιόλαδο (στο γουδί ή στο μπλέντερ) και περιχύνουμε τη σαλάτα. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μπόλικο πιπέρι.

Συνταγές από το Cook Book

Επιμέλεια: Αλέξης Μίχας