Απίστευτα κόλπα ζαχαροπλαστικής

06.04.2016
Τι δουλειά μπορεί να έχει το σεσουάρ μέσα στην κουζίνα; Πώς μπορείς να μικρύνεις ένα μεγάλο ταψί με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και πώς θα στολίσεις κέικ και τούρτες αν δεν έχεις τα απαραίτητα σκεύη κι εργαλεία; Σου αποκαλύπτουμε μερικά κόλπα ζαχαροπλαστικής και σε κάνουμε expert και στα γλυκά!

1. Σεσουάρ για το φρόστινγκ!

Για να σκληρύνει το φρόστινγκ στα μπισκότα, το κέικ ή άλλο γλυκό απλά πάρε το πιστολάκι για τα μαλλιά και φύσηξέ το με κρύο αέρα.

Για να του δώσεις γυαλάδα, αν το τελείωμα είναι θαμπό απλά φύσηξέ το λίγο με θερμό αέρα!

2. Αλουμινόχαρτο για να μικρύνεις το ταψί!

Είναι πραγματικά απίστευτο το κόλπο. Απλά διπλώνεις το αλουμινόχαρτο - έτσι 'ωστε να μοιάζει με χάρακα - και το βάζεις στο σημείο που θέλεις έτσι ώστε το ταψάκι να λάβει το μέγεθος που θέλεις. Δες στο βίντεο στο τέλος του κειμένου ακριβώς πώς θα το κάνεις!

3. Λαδόκολλα για να μην κολλάει το κέικ

Δύο κόλλες λαδόκολλας με τη σωστή τοποθέτηση δίνουν λύση στο πιο συχνό πρόβλημα με τα κέικ. Δες τη σωστή τεχνική στο βίντεο στο τέλος του κειμένου

4. Πλαστικό πιάτο και δε λερώνει το μίξερ!

Τέρμα στις πιτσιλιές με ένα απλό κολπάκι. Θα μπορούσες να το φανταστείς;

5. Πλαστική σακούλα, ψαλίδι και ταινία και έχεις αυτοσχέδιο κορνέ.

Δε χρειάζεται να έχεις κορνέ για να στολίσεις τα γλυκά σου, κάνοντας σχήματα ή γράφοντας πάνω σε αυτές.

6. Οδοντογλυφίδα: Τέλεια ανάγλυφα γράμματα για να έχεις οδηγό...

Για να μη σου ξεφύγει τίποτα! 'Εχοντας χαράξει με την οδοντογλυφίδα τα γράμματα πάνω στο φρόστινγκ ή την τούρτα, η δουλειά με το κορνέ γίνεται ακόμη πιο εύκολη.

7. Κουπατ σε σχήμα: Τέλειο για να κάνεις σχήματα με τρούφα στα γλυκά.

Απλά βάζεις πάνω στην τούρτα που θέλεις να στολίσεις το κουπάτ της αρεσκείας σου, ρίχνεις την τούρτα, το βγάζεις και έτοιμο το σχήμα!

Δες το βίντεο