Θα έτρωγες κέτσαπ κέικ; Η συνταγή που έγινε viral

04.09.2016
Υπάρχει λόγος που η κέτσαπ είναι από τις πιο λατρεμένες σάλτσες του κόσμου: πηγαίνει με ολα, γλυκά κι αλμυρά. Ήξερες όμως πως η σάλτσα μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης και στα γλυκά;

Μια συνταγή για κέτσαπ κέικ επικαλυμμένο με τυρί κρέμα κάνει το γύρο του διαδικτύου κι έχει γίνει viral. Όπως μάλιστα σημειώνουν όσοι το έχουν δοκιμάσει, παραδόξως δεν είναι κακό και μοιάζει με κάροτ κέικ, είναι ζουμερό και γλυκίζει.

Πώς θα φτιάξεις το κέτσαπ κέικ; Η συνταγή στη επόμενη σελίδα

Κέτσαπ - κέικ: Η συνταγή

Υλικά

2 φλιτζάνια αλεύρι

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικι πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1-1 / 2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ και μοσχοκάρυδο

1/2 φλιτζάνι κέτσαπ νερωμένη

2 κουταλιές της σούπας χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο

1-1 / 2 φλιτζάνι βούτυρο,

1-1 / 2 φλιτζάνια καστανή ζάχαρη

2 αυγά

175 γρ κρέμα τυρί

1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη

Παρασκευή

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε την κέτσαπ, το νερό και χρωστικές τροφίμων σε ξεχωριστό μπολ.

Χτυπάμε 3/4 φλιτζάνιου βούτυρο και μαύρη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνουμε σταδιακά τ'αυγά, ένα κάθε φορά. Προσθέτουμε το μίγμα αλευριού εναλλάξ με μείγμα κέτσαπ κι ανακατεύουμε απαλά.

Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμς για 30 λεπτά ή κάνουμε το κόλπο της οδοντογλυφίδας. Το κέικ έχει ψηθεί οταν μετά το τρύπημα βγαίνει καθαρή.

Αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε το τυρί κρέμα, τη βανίλια και το υπόλοιπο βούτυρο σε ξεχωριστό μεγάλο μπολ με το μίξερ μέχρι να γίνουν κρεμώδη. Βαθμιαία χτυπάμε τη ζάχαρη άχνη μέχρι το μίγμα να είναι ελαφρύ και αφράτο.

Γλασάρουμε το κέικ με την κρέμα τυρί και σερβίρουμε μόλις κρυώσει.

Δες σε βίντεο πώς θα το φτιάξεις