Η τεχνική για τέλειο σπιτικό Ιταλικό Ριζότο αλ Καρούζο [βίντεο με οδηγίες βήμα-βήμα]

17.09.2016
Το ριζότο είναι σαφώς απ’ τα πιο δημοφιλή και πολύπλευρα Ιταλικά πιάτα παγκοσμίως.Κρεμώδες, χορταστικό, βουτυράτο, το ριζότο παντρεύεται με οποιοδήποτε ενδιαφέρον υλικό και απογειώνει τη γεύση του. Προϊόν του πλούσιου Ιταλικού βορρά θα το χαρακτηρίζαμε ως το εθνικό πιάτο της αστικής τάξης, ενώ η πάστα και η πίτσα είναι πιάτα με πιο λαϊκές καταβολές.

Στο Ιταλικό ριζότο, το ρύζι με τον τρόπο που μαγειρεύεται λειτουργεί σαν το μουσικό θέμα, πάνω στο οποίο ένα κεντρικό υλικό θα τραγουδήσει την άρια του, θα δοξαστεί, θα κλέψει την παράσταση και το χειροκρότημα.

Στην Ιταλία υπάρχουν εκατοντάδες συνταγές για ριζότο αφιερωμένες η κάθε μία σε ένα κεντρικό υλικό-ήρωα και δεν έχει νόημα για ένα οικιακό μάγειρα στην Ελλάδα να χαθεί μέσα σ’ αυτές, πριν συνειδητοποιήσει ότι συνδέονται όλες μεταξύ τους σε επίπεδο μεθοδολογίας. Γιατί στο ριζότο όλο το παιχνίδι, για μας που δεν είμαστε Ιταλοί, είναι να μάθουμε την απλή τεχνική που είναι κοινή ανάμεσα στις περισσότερες απλές συνταγές. Αφού λοιπόν δούμε τα βήματα και τα υλικά που είναι σχεδόν ίδια σε κάθε ριζότο, τότε μπορούμε πραγματικά πολύ εύκολα, να εκτελέσουμε κάθε συνταγή που μας ενδιαφέρει ή και να δημιουργήσουμε δικές μας.

Δες το βίντεο με όλα τα στάδια παρασκευής του ριζότο στην επόμενη σελίδα

Το βίντεο εστιάζει στην τεχνική του ριζότο, αναλύοντας διεξοδικά τα κοινά υλικά και τα στάδια της παρασκευής του, με όσο πιο απλό τρόπο γίνεται.

Περισσότερα βίντεο, συμβουλές & συνταγές αλ Καρούζο θα βρεις εδώ.