Η καλή ημέρα ξεκινά με απολαυστικό καφέ: 13 ιδέες όλα άρωμα και γεύση!

20.09.2016
Ποιό είναι το πρώτο πράγμα που θέλεις όταν ξυπνάς το πρωί; Αν η απάντηση είναι καφές, τότε αυτό το άρθρο μάλλον σε ενδιαφέρει. Συγκεντρώσαμε εκπληκτικές ιδέες για ν΄απογειώσεις το πρωινό (ή και απογευματινό) σου καφεδάκι. Διάλεξε όποια προτιμάς.

Οι κλάσικές ιδέες

Κανελίτσα η αρωματική

Ρίξε ένα ξυλάκι κανέλας μέσα στον καφέ για να του δώσεις μεθυστικό άρωμα και γεύση. Η κανέλα θα του δώσει μια πιο bitter νότα, αναβαθμίζοντας τον καφέ σου σε απολαυστικό ρόφημα.

Σουμάδα η παραδοσιακή

Ένα κουταλάκι του γλυκού παχύρευστη μη αραιωμένη σουμάδα μέσα στον καφέ θα του δώσει άρωμα και γεύση αμυγδάλου. Δοκίμασέ το και θα μας θυμιθείς.

Μπέιλις για πιο ξεχωριστή γεύση

Αν σου αρέσει η γεύση του μπέιλις δοκίμασε να ενισχύσεις τη γεύση του καφέ με μια κουταλιά της σούπας από το αγαπημένο σου ποτό. Προσοχή μόνο μην το παρακάνεις...

Παγωτό ή σαντιγί, κλασικές αξίες

Αν και η κλασική και πετυχημένη συνταγή θέλει παγωτό βανίλια ή καιμάκι, μπορείς να πειραματιστείς και να "παίξεις" με όλους τους πιθανούς συνδιασμούς παγωτού - καφέ. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις μια μπαλίτσα παγωτό, στο παγωμένο ή ακόμη και ζεστό ρόφημά σου και καλή απόλαυση! Εναλλακτικά δοκίμασε την προσθήκη σαντιγί.

Καφές μόκα για τους λάτρεις της σοκολάτας

Μια από τις γεύσεις καφέ που πρέπει να δοκιμάσεις, ειδικά αν είσαι λάτρης της σοκολάτας είναι η μόκα! Η ανάμειξη καφέ με σοκολάτα, προσφέρει ένα απολαυστικό ρόφημα που δεν αφήνει ασυγκίνητους ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Δοκίμασε να το πιεις ζεστό ή παγωμένο και δε θα χάσεις. Για να φτιάξεις καφέ μόκα αναμειγνύεις εσπρέσο, σοκολάτα και φρέσκο ζεστό γάλα (ζεσταμένο στον ατμό) σε ισόποσες ποσότητες

Καφές με γεύση καραμέλα

Ακόμη κι αν δεν είσαι οπαδός της καραμέλα, η γλυκιά γεύση που αφήνει στον καφέ μπορεί να δώσει ένα διαφορετικό άρωμα, εμπλουτίζοντας τη γεύση του. Αντί για ζάχαρη δοκίμασε να βάλεις σιρόπι καραμέλας στο καφεδάκι σου.

Στην επόμενη σελίδα: Πιο ιδιαίτεροι καφέδες

Πιο ιδιαίτεροι καφέδες

Καφές με τσάι; Κι όμως

Η γεύση από τα μπαχαρικά που εμπεριέχει το τσάι και του καφέ δένουν απίστευτα. Δοκίμασέ το με μια κουταλίτσα μέλι.

Καφές με γεύση μέντα

Αν μέχρι σήμερα ήξερες μόνο το τσάι μέντα ή και τη σοκολάτα, έφτασε η στιγμή να δοκιμάσεις το συνδυασμό της μέντας με καφέ! Η μέντα δίνει μια γεύση δροσιάς και φρεσκάδας, δίχως όμως να καλύπτει το άρωμα και τη γεύση του καφέ. Αν σου αρέσει η ιδέα της φρεσκάδας, δεν χάνεις κάτι να το δοκιμάσεις. Υπάρχουν δύο τρόποι για να τον φτιάξεις. Για να δώσεις γεύση μέντας στον καφέ μπορείς να χρησιμοποιήσεις τσάι μέντας ή μικρές καραμελίτσες μέντας. Η διαδικασία είναι απλή: Είτε βυθίζεις το φακελάκι του τσαγιού μέσα στον ζεστό καφέ για 2-3 λεπτά ή ρίχνεις 2 μικρές καραμελίτσες μέσα στο ζεστό ρόφημα.

Καφές με γεύση καρύδα

Μπορεί να τον λατρέψεις ή να σε αφήσει αδιάφορη αφού όλα είναι θέμα γούστου. Μια δοκιμή, ωστόσο, δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Άλλωστε, το άρωμα κι η γεύση της καρύδας θα σε ταξιδέψει έστω και γευστικά σε τροπικούς και καλοκαιρινούς προορισμούς. Πρόσθεσε λίγο σιρόπι καρύδας ή τριμμένη καρύδα μέσα στον καφέ κι απόλαυσέ τον.

Καφές σούα ντα

Αν προτιμάς τον καφέ σου γλυκό, τότε αυτό το καφεδάκι είναι για εσένα. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό βιετναμέζικο καφέ με μίξη μαύρου καφέ και ζαχαρούχου γάλακτος σε αναλογία 1 προς 4 ή 1 προς 2. Στο γαλακτώδες μείγμα προστίθεται πάγος και ο καφές είναι έτοιμος για να τον απολαύσεις!

Αφογκάτο

Κάποιοι το θεωρούν επιδόρπιο αφού το αφογκάτο δεν είν αι άλλο από εσπρέσο με μια μεγάλη μπάλα παγωτού στη μέση. Για έξτρα γεύση στο παιχνίδι μπαίνει και το λικεράκι και η απόλαυση μεγιστοποιείται. Μη διστάσεις να το δοκιμάσεις.

Εσπρέσο Ρομάνο

Ο κλασικός εσπρέσο με ένα κουταλάκι ζάχαρη συνοδευόμενος από μια φετούλου φλούδας λεμονιού για γεύση ιδιαίτερη. Η επιλογή είναι δικιά σου.

Καφές με σοκολάτα, σαντιγί και πορτοκάλι αλά μέντιτσι

Για ένα καφέ μοναδικό, δοκίμασε καφέ εσπρέσο με σιρόπι σοκολάτας, φλούδα πορτοκαλιού ή λεμονιού και σαντιγί!