Μπιφτέκια με τσένταρ

26.09.2016
Δοκιμάστε τις παραλλαγές που σας προτείνουμε και εκπλήξτε ευχάριστα τους πάντες.

Υλικά

• 900 γρ. κιμά ανάμεικτο μοσχαρίσιο και χοιρινό (μισό μισό)
• 2 κουτ. σούπας λάδι
• 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
• 1/2 φλιτζάνι σέλερι ψιλοκομμένο
• 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1 κουτ. σούπας γούστερ σος
• 1 κουτ. σούπας πάπρικα
• λίγη φρυγανιά τριμμένη
• 2 αβγά
• 1 κουτ. σούπας αλατοπίπερο
• ελαιόλαδο για το άλειμμα
• 150 γρ. τσένταρ κομμένο σε κύβους

Eκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το λάδι με το κρεμμύδι και το σέλερι σε αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά για 5• 6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Πλάθουμε τον κιμά ζυμώνοντας καλά όλα τα υλικά εκτός από το τσένταρ. Αφήνουμε τον κιμά να ξεκουραστεί για μισή ώρα στο ψυγείο. Στη συνέχεια, τον χωρίζουμε σε 12 κομμάτια και μέσα στο καθένα βάζουμε από ένα κομμάτι τσένταρ. Αλείφουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε με καυτερό κέτσαπ.

Επιμέλεια: Αλέξης Μίχας

Συνταγές από το Cook Book