Μπιφτέκια με σαφράν και μπέικον

26.09.2016
Πέντε διαφορετικές εκδοχές της κλασικής αγαπημένης συνταγής μικρών και μεγάλων που δεν είναι άλλη από τα μπιφτέκια. Δοκιμάστε τις παραλλαγές που σας προτείνουμε και εκπλήξτε ευχάριστα τους πάντες.

Υλικά

• 350 γρ. μοσχαρίσιο κιμά (λάπα)
• 350 γρ. χοιρινό κιμά
• 50 γρ. μπέικον
• 1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο
• 2 φέτες ψωμί (χωρίς κόρα)βρεγμένες σε γάλα
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 1 πρέζα σαφράν
• 1/4 φλιτζανιού κρασί κόκκινο
• 2 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα
• 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
• 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σκόνη
• 1 κουτ. γλυκού soy sauce
• αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Bάζουμε το σαφράν στο κρασί για μισή ώρα. Ψιλοκόβουμε το μπέικον. Μεταφέρουμε όλα τα υλικά σε μπολ (όχι μεταλλικό) και τα ανακατεύουμε καλά με το χέρι.

Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Bγάζουμε από το ψυγείο και φτιάχνουμε μπιφτέκια. Τα τοποθετούμε σε δίσκο με λαδόχαρτο, τα σκεπάζουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Ψήνουμε στη σχάρα, στον φούρνο ή στο τηγάνι (αλευρωμένα ελαφρώς).

Επιμέλεια: Αλέξης Μίχας

Συνταγές από το Cook Book