Γιορτή του ψωμιού στο Περιστέρι: Συνταγές με βάση τη ζύμη & live παρουσίαση

26.09.2016
Και σήμερα Δευτέρα από τις 10 το πρωί μέχρι τις 23.00 ο κόσμος μπορεί να επισκεφτεί το άλσος Περιστερίου και να μάθει την ιστορία αλλά και την διαδικασία παρασκευής ψωμιού.

Από το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου έχει ανοίξει τις πύλες της η 1η γιορτή ψωμιού στο Άλσος Περιστερίου, που διοργανώνει η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων Περιχώρων, σε συνεργασία με το Σωματείο Αρτοποιών Ν. Πειραιά και υπό την αιγίδα του δήμου Περιστερίου.

Στο άλσος έχει στηθεί βιοτεχνικό αρτοποιείο 400 τ.μ. στο χώρο της σκηνής του ανοιχτού θεάτρου, όπου όλοι οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου θα μπορούν να παρακολουθήσουν ποιοι και πως παρασκευάζουν το «Φρέσκο Ψωμί» στην Ελλάδα.

Τα ψωμιά που θα παράγονται, καθώς και όλα τα υπόλοιπα είδη ζαχαροπλαστικής αρτοποιείου, θα δίδονται δωρεάν στους παρευρισκομένους. Παράλληλα, θα μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει την παρασκευή διαφόρων συνταγών ιδιαίτερων αρτοσκευασμάτων από διάφορες περιοχές της χώρας μας και όχι μόνο.

Σήμερα Δευτέρα θα συμμετέχει και η Ελληνική Ακαδημία Αρχιμαγείρων, που θα παρουσιάσει συνταγές με βάση τη ζύμη.

Και η δικιά μας συμβουλή για να μην πετάς το μπαγιάτικο ψωμί:

Μάθε περισσότερα: Η πιο έξυπνη χρήση του μπαγιάτικου ψωμιού.