Ριζότο με γιαούρτι, παντσέτα και πράσο

24.10.2016
Το γιαούρτι δεν αποτελεί μόνο πρόταση για ιδανικό πρωινό ή ένα ελαφρύ επιδόρπιο αλλά και υλικό για πρωτότυπες συνταγές.

Υλικά

• 2 φλιτζάνια ρύζι για ριζότο, όπως arborio

• 4 φλιτζάνια ζωμό κότας

• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

• 150 γρ. παντσέτα καπνιστή ψιλοκομμένη

• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

• 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη

• 1 φλιτζάνι κρασί λευκό

• 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ψιλοκομμένο

• 4 πράσα ψιλοκομμένα

• 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

• 2 κουτ. σούπας βούτυρο

• 3 κουτ. σούπας γιαούρτι

• αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Βάζουμε σε ρηχή κατσαρόλα 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο και το σκόρδο για 6 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε 1/3 φλιτζανιού νερό και αφήνουμε το μείγμα να βράσει μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτουμε την παντσέτα, το θυμάρι και το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι το ρύζι να γίνει διάφανο. Σβήνουμε με το κρασί ανακατεύοντας. Βάζουμε στην κατσαρόλα τον μισό ζωμό και αφήνουμε το μείγμα να μαγειρευτεί μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα του ρυζιού μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Η διαδικασία συνολικά διαρκεί περίπου 15 λεπτά. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βάζουμε στο ρύζι το βούτυρο, το γιαούρτι και το τυρί.

Συνταγές από το Cook Book