Πατατόπιτα με γιαούρτι και δυόσμο

24.10.2016
Το γιαούρτι δεν αποτελεί μόνο πρόταση για ιδανικό πρωινό ή ένα ελαφρύ επιδόρπιο αλλά και υλικό για πρωτότυπες συνταγές.

Υλικά

• 800 γρ. πατάτες βρασμένες με τη φλούδα

• 2½ κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο

• 1 φλιτζάνι γάλα

• 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο

• 1/2 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη

• 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό

• 5 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα

• 1/2 φλιτζάνι δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο

• ελαιόλαδο για το άλειμμα του ταψιού

• αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Καθαρίζουμε τις πατάτες και όσο είναι ακόμα ζεστές τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε λεκάνη και προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα, το κεφαλοτύρι, τη φέτα, το γιαούρτι, τα αβγά και το δυόσμο. Αλατοπιπερωνουμε και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα καλά λαδωμένο ταψί με ύψος 5 εκ. Ψήνουμε την πίτα για 40 λεπτά. Την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και τη σερβίρουμε ζεστή ή κρύα.

Συνταγές από το Cook Book