Καναπεδάκια με ρώσικη σαλάτα

09.07.2009
Κατάλληλα για κάθε περίσταση!

Τι έχουμε:

  • 1 πακέτο φέτες του τοστ
  • οδοντογλυφίδες για καναπεδάκια
  • Για τη ρώσικη σαλάτα:
  • 1 1/2 φλιτζ. μαγιονέζα Hellmanns Real
  • 1 φλιτζ. φασόλια ξερά, μικρά
  • 2 πατάτες
  • 2 καρότα
  • 1 φλιτζ. αρακά, καθαρισμένο
  • 2 κουταλιές κάππαρη
  • 1 αγγουράκι τουρσί
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 2 αβγά
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:

Για να ετοιμάσουμε τη ρώσικη σαλάτα, βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα φασόλια σε ένα μπολ με νερό και τα αφήνουμε να μαλακώσουν.

Την επόμενη μέρα τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με νερό, και τα αφήνουμε να βράσουν, για 40 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν. Κατόπιν τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα βάζουμε σε ένα μπολ για να κρυώσουν.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τα λαχανικά.

Πλένουμε τις πατάτες και τις βάζουμε να βράσουν, χωρίς να τις καθαρίσουμε. Μόλις βράσουν, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε κύβους και τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τα φασόλια. Καθαρίζουμε τα καρότα, τα κόβουμε σε κύβους και τα βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι, μαζί με τον αρακά, για 10-15 λεπτά περίπου, προσέχοντας να μη λιώσουν. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα λαχανικά.

Βράζουμε τα αβγά σφιχτά, τα ξεφλουδίζουμε κάτω από τρεχούμενο νερό, τα κόβουμε σε κομματάκια και τα ρίχνουμε και αυτά στο μπολ.

Πλένουμε την κάππαρη, το αγγουράκι και την πιπεριά, τα ψιλοκόβουμε, τα ρίχνουμε και αυτά στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.

Στη συνέχεια, περιχύνουμε τα υλικά με τον χυμό λεμονιού, προσθέουμε τη μαγιονέζα Helmanns Real και ανακατεύουμε ελαφρά, ώστε να ενωθούν οι γεύσεις.

Σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.

Μόλις βγάλουμε το μπολ από το ψυγείο, παίρνουμε με ένα κουτάλι λίγη από τη ρώσικη σαλάτα, την απλώνουμε πάνω στις μισές φέτες του τοστ και κατόπιν τις σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες φέτες. Κόβουμε τα σάντουιτς στο σχήμα που θέλουμε, τρίγωνα ή τετράγωνα, τα στερεώνουμε με τις ειδικές οδοντογλυφίδες για καναπεδάκια, τα βάζουμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.

Συμβουλή

Μπορούμε, για περισσότερη ευκολία, να χρησιμοποιήσουμε αντί φρέσκων, κατεψυγμένα λαχανικά, τα οποία χρειάζονται λιγότερο βράσιμο.

το κατάλληλο κρασί Λευκό Ροδίτης.