Σάντουιτς με σφολιάτα

09.07.2009
Πρωτότυπη η γέμισή του και ιδιαίτερη η γεύση του!

Τι έχουμε:

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • 1/2 κιλό ντοματάκια Σαντορίνης
  • 1 μαρούλι
  • 1 αβοκάντο
  • 5-6 κουταλιές μαγιονέζα Hellmanns Real
  • 5 κουταλιές βιτάμ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:

Απλώνουμε το φύλλο της σφολιάτας επάνω σε μια επιφάνεια εργασίας και το κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια, περίπου 10Χ10 εκατ.

Για καλύτερη εμφάνιση μπορούμε να κόψουμε τη σφολιάτα με το ροδάκι με δοντάκια για πίτσες, οπότε οι άκρες της σφολιάτας θα έχουν δαντελωτό σχήμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο, στους 180οC.

Μόλις κόψουμε τη σφολιάτα, τρυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι την επιφάνεια των κομματιών, τα αλείφουμε με 2 κουταλιές από το βιτάμ, αφού το λιώσουμε, τα βάζουμε σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου, έως ότου χρυσίσουν.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το κοτόπουλο:

Πλένουμε τα στήθη του κοτόπουλου, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι γκριλ με το υπόλοιπο βιτάμ, έως ότου ροδίσουν καλά.

Οταν ψηθούν, τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα κόβουμε σε κομματάκια.

Καθαρίζουμε το αβοκάντο, βγάζουμε το κουκούτσι και κρατάμε στην άκρη 2-3 φέτες για το γαρνίρισμα.

Κατόπιν ετοιμάζουμε το σάντουιτς:

Βάζουμε σε ένα πιάτο ένα κομμάτι σφολιάτας, το αλείφουμε με μαγιονέζα Hellmanns Real

και στρώνουμε από πάνω μια φέτα αβοκάντο, μετά τα κομματάκια από το κοτόπουλο, 1-2 φύλλα μαρουλιού, το αλάτι, το πιπέρι και κλείνουμε το σάντουιτς με άλλο ένα κομμάτι σφολιάτας.

Γαρνίρουμε το πιάτο με μερικά ντοματάκια Σαντορίνης, με φέτες αβοκάντο, με φύλλα μαρουλιού και σερβίρουμε.

Συμβουλή

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το αβοκάντο με μήλο.

το κατάλληλο συνοδευτικό Παγωμένη μπίρα.