Τσιαπάτα με χαλούμι και προσούτο

04.06.2009
Ελαφρύ και νόστιμο!

Τι έχουμε:

  • 4 ψωμάκια τσιαπάτα
  • 1 πακέτο χαλούμι
  • 1 φλιτζ. μαγιονέζα Hellmanns Real
  • 6 φέτες προσούτο
  • 2 ντομάτες
  • 3-4 κολοκυθάκια
  • 3-4 κουταλιές λάδι ελιάς
  • φύλλα βασιλικού

για το γαρνίρισμα:

  • φύλλα βασιλικού

Τι κάνουμε:

Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε λεπτές φέτες.

Κατόπιν βάζουμε τις φέτες σε ένα μπολ, μαζί με το λάδι, σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε για μία ώρα στο ψυγείο, ώστε τα κολοκυθάκια να μαριναριστούν.

Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το προσούτο, μαζί με το χαλούμι, αφού πρώτα το κόψουμε σε φέτες και τα ψήνουμε έως ότου ροδίσουν.

Πλένουμε τις ντομάτες, τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις κόβουμε σε φέτες.

Ξεπλένουμε τα φύλλα βασιλικού και τα αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε μια πετσέτα.

Βγάζουμε το μπολ με τα κολοκυθάκια από το ψυγείο, τα στραγγίζουμε από το λάδι και αφού ανοίξουμε τα ψωμάκια τσιαπάτα στη μέση με το ειδικό μαχαίρι του ψωμιού, στρώνουμε σε κάθε ψωμάκι πρώτα λίγες φέτες από τα κολοκυθάκια, μετά μερικά φύλλα βασιλικού, κατόπιν 2-3 φέτες ντομάτας, βάζουμε από πάνω μια φέτα χαλούμι και 2 φέτες προσούτο, αλείφουμε με μαγιονέζα Hellmanns Real και κλείνουμε το ψωμάκι.

Σερβίρουμε το σάντουιτς γαρνιρισμένο με φυλλαράκια βασιλικού.

Συμβουλή

Αν θέλουμε το κάνουμε πιο ελαφρύ δεν βάζουμε προσούτο.

το κατάλληλο κρασί Λευκό Μαλαγουζιά.