Ροδακινένια πτι-μπερ

30.07.2013
Κλασικό, εύκολο και αγαπημένο!

Τι έχουμε:

  • 1 1/2 κιλό ροδάκινα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1/2 ποτήρι νερό
  • 1 πακέτο πτι-μπερ

Τι κάνουμε:

Πλένουμε καλά τα ροδάκινα, τα βουτάμε σε βραστό νερό για ένα λεπτό και μετά κατευθείαν σε κρύο για να μπορέσουμε να τα ξεφλουδίσουμε ευκολότερα.

Κατόπιν τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε στη μέση, βγάζουμε τα κουκούτσια τους και τα ρίχνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με το νερό. Αφήνουμε τα ροδάκινα να βράσουν, σε μέτρια φωτιά, για δέκα λεπτά περίπου, έως ότου λιώσουν, ανακατεύοντας συνεχώς με μια κουτάλα.

Στη συνέχεια, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουμε τα ροδάκινα να κρυώσουν και μετά τα περνάμε από τη μηχανή του πουρέ για να πολτοποιηθούν.

Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε μέσα τον πολτό των ροδάκινων μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς με μια κουτάλα, φροντίζοντας να ξύνουμε συνεχώς τα τοιχώματα και τον πάτο της κατσαρόλας, για να μην κολλήσει το μείγμα και καεί.

Ενόσω η μαρμελάδα βράζει, ελέγχουμε με την κουτάλα, κατά πόσον έχει δέσει. Παίρνουμε μια κουταλιά και τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα: αν πέσει ημίρρευστη, τότε έχει αρχίσει να δένει, αν πάλι πέσει σαν μάζα, τότε έχει δέσει καλά.

Εάν πρόκειται να τη διατηρήσουμε για καιρό, τότε θα πρέπει να έχει δέσει καλά.

Μόλις η μαρμελάδα είναι έτοιμη, την αφήνουμε να κρυώσει καλά και κατόπιν τη μεταφέρουμε σε ένα γυάλινο βάζο, το οποίο έχουμε πλύνει και σκουπίσει καλά, ώστε να μην ξινίσει.

Με ένα κουταλάκι στρώνουμε μια κουταλιά μαρμελάδας στην επιφάνεια κάθε πτι-μπερ και μετά σκεπάζουμε με ακόμη ένα μπισκότο.

Τα βάζουμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.

Συμβουλή

Για να μη χάσει η μαρμελάδα το χρώμα της την ώρα που βράζει, θα πρέπει, έως ότου δέσει, η φωτιά να είναι δυνατή.

το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ Τεντούρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ