Ο Ευτύχης Μπλέτσας σε ταξίδι γεύσεων

11.06.2009
Βρισκόμαστε στα μέσα Ιουνίου και παρέα με τον Ευτύχη Μπλέτσα από την "Κουζίνα της Μαμάς" ταξιδεύουμε γευστικά στο μαγευτικό Μπαχρέιν της Μέσης Ανατολής.

Βρισκόμαστε στα μέσα Ιουνίου και παρέα με τον Ευτύχη Μπλέτσα από την "Κουζίνα της Μαμάς" ταξιδεύουμε γευστικά στο μαγευτικό Μπαχρέιν της Μέσης Ανατολής.

Ο Ευτύχης Μπλέτσας, ο σεφ της εκπομπής (Η κουζίνα της μαμάς) στον Alfa, λίγο πριν ντυθεί στο χακί και υπηρετήσει την πατρίδα μας, εμπιστεύεται από το ταξίδι του εντυπώσεις και παραδοσιακές συνταγές. Ο σεφ μας προτείνει να φτιάξουμε δύο εξωτικές συνταγές: Χούμους και ταμπουλέ με έξτρα πλιγούρι.

Στις διατροφικές συνήθειες της Μέσης Ανατολής, όπως μας είπε ο σεφ, κυριαρχούν το αρνί, το κοτόπουλο, τα όσπρια, οι γαρίδες και αρκετά καυτερά πιάτα. Οι μερίδες είναι μικρές και φθηνές. Χρησιμοποιούν έντονα τα μπαχάρια και βάζουν κάρδαμο στον καφέ.

Οσο για το τι σημαίνει η μαγειρική για τον Ευτύχη Μπλέτσα, είναι αγάπη και τρόπος έκφρασης, ενώ όπως μας λέει η μουσική βοηθάει και κάνει καλύτερη την εμπειρία του φαγητού.

Ταμπουλέ με έξτρα πλιγούρι
Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι πλιγούρι,2 ώριμες, σφιχτές ντομάτες, κομμένες σε μικρούς κύβους χωρίς σπόρους και ζουμιά 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα 1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 1 κούπα μαϊντανό, ψιλοκομμένο, έχοντας αφαιρέσει το μεγαλύτερο μέρος από τα κοτσάνια γ1 κουταλιά δυόσμο, ψιλοκομμένο, μόνο τα φύλλα
  • 1/4 κουταλάκι τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Αλάτι 1/2 λεμόνι, χυμός 3 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο γ1/4 κουταλάκι τριμμένη κανέλα 1/2 κουταλάκι κύμινο

      Οδηγίες:

    • Ξεπλύνετε το πλιγούρι σε κρύο νερό αλλάζοντάς το δύο-τρεις φορές και αφήστε το για δύο ώρες να φουσκώσει.
    • Στραγγίστε το καλά και τοποθετήστε το σε μία πετσέτα κουζίνας για να στεγνώσει. Βάλτε το σε μπολ και ανακατέψτε με ένα πιρούνι μερικές φορές ώστε να μην κολλάει.
    • Βάλτε τις κομμένες ντομάτες στο μπολ, ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά και προσθέστε τα στο μπολ. Πασπαλίστε με το αλάτι και το πιπέρι.
    • Προσθέστε τον χυμό του λεμονιού και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε.
    • Προαιρετικά συμπληρώστε με τα μπαχαρικά της αρεσκείας σας.
      • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ