Τούρτα παγωτό

09.06.2009
Ιδανική και για γενέθλια.

Τι έχουμε:

  • 1 1/2 φλιτζ. γάλα
  • 1 φλιτζ. χυμό λεμονιού
  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 2 φλιτζ. γιαούρτι
  • 5 κρόκους αβγών
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη άχνη

Για το γλάσο:

  • 140 γραμ. κουβερτούρα
  • 60 γραμ. βιτάμ
  • 1/4 φλιτζ. νερό

Για το γαρνίρισμα:

  • ξύσμα σοκολάτας

Τι κάνουμε:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη μαζί με τους κρόκους και τα χτυπάμε καλά έως ότου το μείγμα ασπρίσει και γίνει σαν κρέμα.

Ρίχνουμε το γάλα μαζί με τον χυμό του λεμονιού σε ένα κατσαρολάκι και μόλις ζεσταθεί, το συμπληρώνουμε λίγο-λίγο, στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύοντας καλά.

Κατόπιν βάζουμε το μπολ σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε μέχρι η κρέμα να πήξει, οπότε κατεβάζουμε το μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη σαντιγί, χτυπώντας στο μπολ του μίξερ την κρέμα γάλακτος και μόλις ετοιμαστεί, τη ρίχνουμε στο μπολ με την κρύα κρέμα. Ανανκατεύουμε έως ότου ενωθούν τα υλικά και βάζουμε το μπολ στην κατάψυξη, μέχρι το μείγμα να παγώσει ελαφρά.

Κατόπιν βγάζουμε το μείγμα από την κατάψυξη, προσθέτουμε το γιαούρτι και το χτυπάμε με το μίξερ για ένα ακόμη λεπτό.

Σε μία στρογγυλή φόρμα με έλασμα, στρώνουμε μία λαδόκολλα προσέχοντας οι άκρες της να εξέχουν από τη φόρμα, μετά ρίχνουμε το μείγμα του παγωτού και βάζουμε τη φόρμα στην κατάψυξη μέχρι το παγωτό να παγώσει καλά.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το γλάσο:

Βάζουμε σε ένα σκεύος μπεν μαρί τη σοκολάτα μαζί με το νερό και μόλις λιώσει η σοκολάτα, προσθέτουμε το βιτάμ και ανακατεύουμε καλά ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Οταν θέλουμε να σερβίρουμε την τούρτα, βγάζουμε τη φόρμα από την κατάψυξη, τη βυθίζουμε για μερικά δευτερόλεπτα σε κρύο νερό, ξεφορμάρουμε σε μία πιατέλα και σερβίρουμε το παγωτό μας, γαρνιρισμένο με το γλάσο και ξύσματα σοκολάτας.

Συμβουλή
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον χυμό λεμονιού, με χυμό πορτοκαλιού.

Tο κατάλληλο συνοδευτικό: Λικέρ Τεντούρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ