Χόρτα άγρια τσιγαριαστά

25.06.2009

Υλικά

*500 γρ. σέσκουλα (το βάρος όλων των χόρτων μετά το καθάρισμα)
*500 γρ. χόρτα του βουνού (πικραλίδες, καβουράκια, ζοχούς, αλιβάρβαρα)
*500 γρ. καυκαλήθρες
*1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
*2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
*½ ποτήρι ελαιόλαδο
*½ ποτήρι σάλτσα ντομάτας σπιτική
ή πούλπα ντομάτας βιολογική
*λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Pίχνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και αχνίζουμε σε δυνατή φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τα χόρτα (αφού πρώτα τα έχουμε πλύνει σχολαστικά 2-3 φορές) χοντροκομμένα με το χέρι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα χόρτα να μαραθούν για 10 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι και ελάχιστο νερό (περίπου μισό ποτήρι), ανακατεύουμε καλά με πιρούνι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Aφήνουμε τα χόρτα να σιγοψηθούν σε μέτρια φωτιά για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να μείνει το φαγητό με το λαδάκι του.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 30 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 45 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη