Μπουκατίνι μπολονέζ

29.10.2009

Yλικά

  • 500 γρ. μπουκατίνι
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο, περασμένο μία φορά από τη μηχανή
  • 100 γρ. καρότο, σε μικρά κυβάκια
  • 200 γρ. κρεμμύδι σε μικρά κυβάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. ντομάτες αποφλοιωμένες και κομμένες
  • 50 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 200 ml κρασί κόκκινο
  • 300 ml νερό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 γαρίφαλα
  • 3/4 κουτ. γλυκού αλάτι
  • ½ κουτ. γλυκού πιπέρι
  • ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη

EKTEΛEΣH

Bράζουμε τα μπουκατίνι (al dente), τα σουρώνουμε και τα διατηρούμε ζεστά. Σοτάρουμε σε πολύ ζεστό ελαιόλαδο τον κιμά μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το καρότο και το κρεμμύδι.Mόλις σοταριστούν καλά όλα, ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε και μετά ρίχνουμε το κρασί. Aφήνουμε το μείγμα να συμπυκνωθεί ελαφρά και στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, τον μαϊντανό, τη δάφνη, τα γαρίφαλα, αλάτι, πιπέρι και νερό (τόσο που μόλις να σκεπάζει το μείγμα του κιμά). Σιγοβράζουμε τη σάλτσα σε πολύ χαμηλή φωτιά για 2 ώρες, με το σκεύος σκεπασμένο. Σερβίρουμε τα μπουκατίνι με τη σάλτσα μας και με τριμμένο τυρί.