Κλαίει για τα νούμερα η Τζένιφερ Λόπεζ

21.01.2011
Η δραματική πτώση της θεαματικότητας του American Idol μετά την αποχώρηση του Σάιμον Κάουελ φαίνεται ότι έχει τσακίσει τα νεύρα της λατίνας σταρ, η οποία πλέον συγκινείται μέχρι δακρύων με τις εμφανίσεις των υποψήφιων του διαγωνισμού.

Η δραματική πτώση της θεαματικότητας του American Idol μετά την αποχώρηση του Σάιμον Κάουελ (Simon Cowell) φαίνεται ότι έχει τσακίσει τα νεύρα της λατίνας σταρ, η οποία πλέον συγκινείται μέχρι δακρύων με τις εμφανίσεις των υποψήφιων του διαγωνισμού.

Χαρακτηριστικά, στο χτεσινό επεισόδιο η ερμηνεία της 23χρονης Πάρις Τάσιν Paris Tassin) στο κομμάτι της 4ης νικήτριας του σόου, Κάρι Άντεργουντ (Carrie Underwood) "Temporary Home" προκάλεσε τόσο έντονο συναισθηματικό ξέσπασμα στην Τζένιφερ Λόπεζ που δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της για ώρα.

Όπως είπε στους κριτές, η Τάσιν που εργάζεται ως νοσοκόμα και κατάγεται από την Νέα Ορλεάνη, έχει μια 5χρονη κόρη που υποφέρει από προβλήματα ακοής: "Είναι το καλύτερο πράγμα που έχει συμβεί στη ζωή μου και το τραγούδι είναι για εκείνη".

Στο βίντεο που συνοδεύει την είδηση φαίνεται ξεκάθαρα ότι από τη μέση του τραγουδιού και μετά τα δάκρυα έτρεχαν ασταμάτητα στα μάγουλα της Λόπεζ, η οποία την ώρα του σχολιασμού είπε στην Τάσιν: "Όσο τραγουδούσες, το ένιωθα. Πραγματικά το ένιωθα. Μου έφερε δάκρυα στα μάτια".

Εξίσου εντυπωσιασμένοι ήταν και οι άλλοι δύο κριτές, Στίβεν Τάιλερ (Steven Tyler) και Ράντι Τζάκσον (Randy Jackson) και έτσι η πρόκριση της Τάσιν έγινε πανηγυρικά.

Ωστόσο παρά τη υψηλή συγκίνηση, η πρεμιέρα της νέας σεζόν του 10ου κύκλου του διαγωνισμού δεν έφερε εξίσου ευνοϊκά αποτελέσματα ως προς τα νούμερα της τηλεθέασης που σημείωσαν πτώση 13% σε σχέση με την αντίστοιχη μέρα πέρυσι. Μάλιστα, σύμφωνα με τη μέτρηση της Nielsen η απώλεια είναι ακόμα μεγαλύτερη στο νεανικό κοινό, φτάνοντας το 18%. Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με την ίδια μέτρηση, η χτεσινή πρεμιέρα συγκέντρωσε 26,1 εκατ. τηλεθεατών, ενώ το άνοιγμα της περυσινής σεζόν είχε συγκεντρώσει 29,9.

Φαίνεται ότι η απειρία της Λόπεζ και του Τάιλερ στο ρόλο των κριτών έπαιξε σοβαρό ρόλο στην ανταπόκριση των τηλεθεατών που φαίνεται να συγκινούνται περισσότερο από τις κακίες του αποχωρήσαντα Κάουελ, παρά από τα γλυκά και ευγενικά σχόλια των δύο καλλιτεχνών.

Φέτος, ο μεγιστάνας του θεάματος, Κάουελ αρνήθηκε το συμβόλαιο που ξεπερνούσε το αστρονομικό ποσό των 150 εκατ. τον χρόνο, με το American Idol για να επικεντρώσει τις προσπάθειες του στο φράντσαϊζ του δικού του X-Factor στην αμερικανική αγορά.

Αντίθετα με τον περιβόητο "σκληρό" του Idol, η Λόπεζ δείχνει να δυσκολεύεται να απορρίψει τους υποψήφιους και πιέζεται πολύ να πει "όχι". "Θεέ μου! Το μισώ αυτό. Τι το 'θελα να μπλεχτώ σ' αυτό το πράγμα;", είπε την πρώτη φορά που αναγκάστηκε να απορρίψει έναν υποψήφιο.

Η ίδια και ο αρχηγός των Aeorsmith, Τάιλερ αντικατέστησαν τους αποχωρήσαντες Κάουελ, Κάρα ΝτίοΓκουάρντι (Kara DioGuardi) και Έλεν Ντετζενέρες (Ellen DeGeneres), ενώ ο αρχικός κριτής Ράντι Τζάκσον και ο παρουσιαστής Ράιαν Σίκρεστ (Ryan Seacrest) παραμένουν στις θέσεις τους.