Σέξι όπερα η ζωή της Αν Νικόλ Σμιθ

24.01.2011
Τι άλλο έχουν να δουν τα ματάκια μας! Ο βίος -και η πολιτεία (!)- της 39χρονης σέξι πρώην playmate που πέθανε τον Φεβρουάριο του 2007 από υπερβολική δόση ναρκωτικών γίνεται.. όπερα!


Τι άλλο έχουν να δουν τα ματάκια μας! Ο βίος –και η πολιτεία (!)- της 39χρονης σέξι πρώην playmate που πέθανε τον Φεβρουάριο του 2007 από υπερβολική δόση ναρκωτικών γίνεται… όπερα!

Ναι, ναι, καλά διαβάσατε. Για την ακρίβεια, η ακριβής πληροφορία έχει ως εξής: "Μια νέα όπερα βασισμένη στη ζωή της Αν Νικόλ Σμιθ (Anna Nicole Smith) πρόκειται να παρουσιαστεί από τις 17 Φεβρουαρίου ως τις 7 Μαρτίου στη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου στο Κόβεντ Γκάρντεν".

Το –προφανώς- ακατάλληλο δια ανηλίκους έργο αναμένεται χωρίς αμφιβολία να πυροδοτήσει θύελλα αντιδράσεων αφού όπως έγινε γνωστό θα περιγράφει τα πάντα με μεγάλη λεπτομέρεια. Και όταν λέμε τα πάντα… το εννοούμε.

Στο σενάριο φαίνεται ότι περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η εξάρτηση της Σμιιθ από τα ναρκωτικά και η σχέση της με τον Τζ. Χάουαρντ Μάρσαλ (J. Howard Marshall) –τον 89χρονο δισεκατομμυριούχο που το κουνελάκι παντρεύτηκε όταν εκείνη ήταν 26.

Οι κριτικοί μάλιστα, λέγεται ότι περιμένουν με το "τουφέκι" την παράσταση τονίζοντας ήδη το σοκαριστικό ορισμένων σκηνών, όπως εκείνης όπου η ηρωίδα κάνει στοματικό σεξ με τον τότε σύζυγό της ο οποίος επιπλέον ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι.

Το έργο υπογράφει ο Μαρκ-Άντονι Τουρνάζ (Mark-Anthony Turnage), ο οποίος είχε και την αρχική έμπνευση. Όμως, αυτό που έρχεται ως έκπληξη στους οπερετικούς κύκλους είναι το όνομα του Ρίτσαρντ Τόμας (Richard Thomas) πίσω από τους στίχους, αφού πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που το 2003 είχε γράψει το λιμπρέτο για το έργο "Τζέρι Σπρίγκερ: Η Όπερα" ("Jerry Springer: The Opera"), προκαλώντας έντονες αντιδράσεις για την "ελεύθερη γλώσσα" που χρησιμοποιούσε.

Σε ερώτηση αν η Αν Νικόλ-Σμιθ "αξίζει" μια όπερα, ο 60χρονος Τόμας απάντησε καταφατικά και μάλιστα κατηγορηματικά, υποστηρίζοντας ότι έχει βαρεθεί τη σνομπαρία γενικότερα.

Η Ολλανδή σοπράνο Εύα-Μαρία Γουέστμπροκ (Eva-Maria Westbroek), η οποία έχει αναλάβει το δύσκολο έργο να ενσαρκώσει το διάσημο μοντέλο επί σκηνής, χαρακτηρίζει την ηρωίδα της ως "ένα πολύ δραματικό πρόσωπο που υπέφερε πολύ και έφτανε στα άκρα", προσθέτοντας ότι κατά τη γνώμη της, "η Αν τον αγαπούσε εκείνο τον γεράκο τον Μάρσαλ, αλλά ήθελε και τα λεφτά του".

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι η Αν Νικόλ Σμιθ γεννήθηκε στο Τέξας ως Βίκι Λιν Χόγκαν (Vickie Lynn Hogan) και παντρεύτηκε τον παιδικό της έρωτα, Ντάνιελ Γουέιν Σμιθ (Daniel Wayne Smith) σε ηλικία 17 ετών.

Το 1986 γεννήθηκε ο γιος τους, αλλά έναν χρόνο αργότερα, το ζευγάρι χώρισε και η Σμιθ κυνήγησε την καριέρα της ως μοντέλο. Τον Μάρτιο του 1992 ο Χιου Χέφνερ (Hugh Hefner) τη διάλεξε για το εξώφυλλο του περιοδικού "Playboy" και τον επόμενο χρόνο ψηφίστηκε ως "Η Playmate της χρονιάς".

Παράλληλα, το 1991 γνώρισε τον Μάρσαλ στο στριπτιζάδικο όπου δούλευε τότε. Εκείνος, τρελαμένος μαζί της, την έλουζε με δώρα και της έκανε επανειλημμένα προτάσεις γάμου. Τελικά ο γάμος τους έγινε το 1994, αλλά ο γαμπρός απεβίωσε μόλις 13 μήνες αργότερα.

Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε μια τεράστια μάχη για την κληρονομιά του βαθύπλουτου Μάρσαλ, η οποία κατέληξε στη μη δικαίωση της "χήρας" και ήρθε όταν και εκείνη ήταν πια νεκρή.

Στο μεταξύ, μια άλλη δίκη στην οποία ο τελευταίος εραστής της Αν Νικόλ, Χάουαντ Στερν (Howard K Stern) και οι γιατροί της κατηγορούνταν ως υπεύθυνοι για τον θάνατό της, έληξε, βρίσκοντας "αθώους τους κατηγορούμενους" λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα