Ζευγάρι για σπίτι

21.03.2011
Ερωτεύθηκαν τρελά και φέτος, εκτός από το σπίτι τους, συγκατοικούν και στις «Επικίνδυνες σχέσεις». Οι ηθοποιοί Θάλεια Ματίκα και Τάσος Ιορδανίδης μας μιλούν για τη διακριτική αλλά και ουσιαστική σχέση τους.

ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΜΙΧΑ

Για να την προστατέψουν; «Oχι» όπως μας λέει η Θάλεια Ματίκα. «Η αναγνωρισιμότητα και το επακόλουθό της η δημοσιότητα είναι εξωτερικοί παράγοντες σε μια σχέση. Η σχέση έχει να κάνει αποκλειστικά με το ζευγάρι. Oλοι οι υπόλοιποι παράγοντες είναι δευτερεύουσας σημασίας. Δεν μπορεί να φθαρεί κάτι επειδή φωτογραφίζεται ή μιλούν τρίτοι γι’ αυτό. Η πραγματικότητα βρίσκεται στο σπίτι δύο ανθρώπων. Οχι στο τι εμφανίζεται στα media».

Το ζευγάρι αποφεύγει τις κοσμικές εξόδους και τις άσκοπες show off κοσμικότητες. Στον ελεύθερο χρόνο τους εκτός θεάτρου θα προτιμήσουν να διασκεδάσουν σε κάποιο μικρό μπαράκι στο κέντρο ή σε μουσικές σκηνές, να επισκεφθούν την αγαπημένη τους ορεινή Αρκαδία ή «να μένουμε σπίτι με φίλους, όχι απαραίτητα στο δικό μας», όπως μας λέει η ηθοποιός.

Η απόφασή τους να ξανασυνεργαστούν στο θεατρικό σανίδι ήταν απόλυτα συνειδητή με την έννοια ότι δεν φοβήθηκαν ότι οι τόσες πολλές ώρες συνύπαρξης ίσως φθείρουν τη σχέση τους. «Για εμένα η Θάλεια είναι ένας φάρος που με οδηγεί σε όλα τα επίπεδα της συμπεριφοράς μου, τόσο στο θέατρο όσο και στη ζωή. Το να βρίσκεσαι επί σκηνής με τον άνθρωπό σου και να έχεις πολύ καλή συνεργασία είναι κάτι το οποίο μπορεί να σε απογειώσει», είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή του ο Τάσος Ιορδανίδης, ενώ η Θάλεια Ματίκα επιμένει πως είναι τελείως διαφορετικοί οι παράγοντες που φθείρουν μια σχέση. «Η έλλειψη κοινών στόχων, κοινών θέλω. Οι σχέσεις γίνονται επικίνδυνες όταν δύο άνθρωποι δεν μπορούν να βρουν κοινούς κώδικες επικοινωνίας. Αντίθετα οι σχέσεις είναι πραγματικές και εποικοδομητικές όταν οι άνθρωποι έχουν κοινή σκέψη, κοινή πορεία στα πράγματα και κοινή λογική».

Και το θέμα γάμος; «Πιστεύω πως μετά το καλοκαίρι θα είναι μια αρκετά καλή περίοδος... αποκατάστασης», είχε δηλώσει πρόσφατα ο Τάσος Ιορδανίδης όμως η Θάλεια Ματίκα δεν δείχνει να βιάζεται. «Είμαι ένας άνθρωπος που αυτό που λέμε επισημοποίηση μιας σχέσης με αφήνει παγερά αδιάφορη. Δεν πιστεύω σε αυτό το σκηνικό. Δεν με απασχολεί ιδιαίτερα. Θα το κάνω όταν αποφασίσω να κάνω ένα παιδί γιατί στην κοινωνία που ζούμε είναι δύσκολο για ένα παιδί να απολογείται γιατί οι γονείς του δεν είναι παντρεμένοι. Πρέπει να αρχίσω να το σκέφτομαι όχι επειδή έχει χτυπήσει το βιολογικό μου ρολόι. Ούτε σε 30 χρόνια δεν θα γινόταν κάτι τέτοιο. Απλώς κάποια στιγμή όταν η γυναίκα περνάει τα τριάντα, αρχίζει να το σκέφτεται».

Προς το παρόν το ζευγάρι συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία να πρωταγωνιστεί στις «Επικίνδυνες Σχέσεις», το κλασικό μυθιστόρημα του Λακλό, σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη. Μάλιστα η παράσταση θα συνεχιστεί στο θέατρο «Αλμα» και μετά το Πάσχα. ¦

  • Ο γάμος με αφήνει παγερά αδιάφορη. Θα το κάνω όταν αποφασίσω να κάνω ένα παιδί γιατί στην κοινωνία που ζούμε είναι δύσκολο για ένα παιδί να απολογείται επειδή οι γονείς του δεν είναι παντρεμένοι.

Στη σκηνή
«Ο Γιώργος Κιμούλης είναι ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος. Είμαστε τυχεροί που μας σκηνοθέτησε στις «Επικίνδυνες σχέσεις». Εχει κάνει μια πολύ σημαντική πρόταση που ξεκινά από τη διασκευή του έργου και την καθοδήγηση των ηθοποιών, μέχρι το γενικότερο στήσιμο της παράστασης».