Αννα Δρούζα: Αννα-ζητείται!

10.03.2011
Μία από τις παρουσιάστριες που έγραψαν ιστορία στα τέλη των 90s και στις αρχές των 00s βρίσκεται για δεύτερη συνεχή σεζόν μακριά από την τηλεόραση. Τι κάνει, αλήθεια, σήμερα και σε τι φάση βρίσκεται η προσωπική της ζωή;

Τoυ Σπύρου Λιγνού

Αν και τα πρώτα της βήματα στην τηλεόραση τα έκανε σε παιδική ηλικία, η αναγνώριση τη βρήκε ενήλικη. Συγκεκριμένα στην παρέα του «Κυριακή με τον Τέρενς Κουίκ». Σεμνή παρουσία, συντηρητικό ντύσιμο και κοινή διαπίστωση της media πιάτσας: «Η μικρή Αννα και το ’χει και τα λέει». Ετσι, το επόμενο βήμα της ήταν μια δική της εκπομπή. Βρισκόμαστε στο αγνό 1996, όπου οι celebrities δεν απασχολούν ακόμη όλες τις εκπομπές του 24ώρου. Το «Κάτσε καλά» εμφανίζεται στις οθόνες. Μαζί του και μια πιο λαμπερή Αννα Δρούζα.

Το Μega, η Ρούλα και ο έρωτας
Καλοκαίρι του 1998 και η Αννα Δρούζα περνά την πόρτα του Mega. Το «Ο,τι καλύτερο» φιλοδοξεί να γίνει κάτι σαν ελληνική εκδοχή του show της Oprah, χωρίς όμως να χρειαστεί να αλλάξει την επιδερμίδα της η παρουσιάστρια σε κάτι πιο σκούρο. Και κάπου τότε ξεκινάει και η κόντρα της με τη Ρούλα Κορομηλά. Μια κόντρα που ουδείς μπορεί να βρει από πού και για ποιον λόγο ξεκίνησε. Η «επίσημη» αιτιολογία που βγήκε προς τα έξω ήταν ότι και οι δύο ζητούσαν τους ίδιους καλεσμένους για τις εκπομπές τους. Και ενώ στα επαγγελματικά υπάρχει μάχη, στα προσωπικά υπάρχει έρωτας και ονομάζεται Νίκος Οικονόμου. Το ζευγάρι θα ζήσει έναν ομολογουμένως διακριτικό έρωτα, μακριά από φώτα και κάμερες, ενώ θα προκύψει και η κόρη τους η Αριάδνη, ένα κοριτσάκι που και οι δύο λατρεύουν, παρά το διαζύγιο.

Μια ζώνη γεννιέται
Τον Δεκέμβριο του 2000 θα κάνει πρεμιέρα στον Alpha ένα σαββατιάτικο show, μόνο που τα credits θα της δοθούν την επόμενη σεζόν και από άλλη ζώνη. Το «Μπορώ» στην ουσία εγκαινίασε τη νοοτροπία της απογευματινής ζώνης και βρήκε στην πορεία πολλούς μιμητές. Δεν ήταν μόνο η θεματολογία.Ηταν που έκανε την παρουσιάστρια να ομολογήσει on camera, πολύ πριν από τις βαρετές αποκαλύψεις των σημερινών τηλε-αστέρων, διάφορα πράγματα που της είχαν συμβεί. Θα αρχίσει να μιλά για την οικογενειακή της ζωή, για τα τραύματα που βίωσε στην παιδική της ηλικία, ακόμα και για την εμπειρία τού να περπατήσει πάνω σε κάρβουνα, όταν ήταν 8 μηνών έγκυος ?αποκάλυψη που θα διχάσει πάλι το τηλεοπτικό κοινό.

Ούτως ή άλλως, η περίοδος Alpha είχε τόσο παρασκήνιο που θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει και ένα σίριαλ από μόνη της. Οπως και μετά, με το «Η ζωή είναι παιχνίδι» στην κρατική τηλεόραση. Κορυφαία στιγμή, η εκπομπή με τη φραπελιά, ένα παράγωγο της ελιάς που θα ακουστεί ότι θεραπεύει πολλές παθήσεις. Ξεκινά έτσι ένα απίστευτο τσουνάμι δηλώσεων, δημοσιευμάτων και αντιπαραθέσεων. Αμέσως μετά θα πάει στο Star, αλλά και εκεί θα υπάρξουν προβλήματα. Κάποια στιγμή θα τελειώσει η συνεργασία τους και από εκεί και πέρα... σιωπή. Παράλληλα θα δεχτεί ένα σοβαρό πλήγμα: Την απώλεια της μητέρας της. Εκεί λοιπόν η ίδια θα σταματήσει την ενασχόλησή της με την TV ?κάτι απολύτως ανθρώπινο.

Εκτοτε, οι όποιες συζητήσεις έγιναν για πιθανή επιστροφή της στην τηλεόραση δεν κατέληξαν πουθενά. Το γιατί ουδείς μπορεί να το πει με σιγουριά. Κάποιοι πιστεύουν ότι και η ίδια δεν θέλει ακόμη να γυρίσει. Κάποιοι άλλοι πιστεύουν πως oι big stars του παρελθόντος μάλλον δεν έχουν θέση στη νέα, οικονομική τηλεοπτική πραγματικότητα. Από την άλλη ίσως, όλο το εκρηκτικό σκηνικό στις εκπομπές της φαντάζει παράτολμο πλέον για τους σημερινούς καναλάρχες που θέλουν λίγα έξοδα, πολλά έσοδα και κυρίως ηρεμία.

Το κεφάλαιο «Θανάσης Λάλας»
Τα τελευταία χρόνια στη ζωή της παρουσιάστριας έχει μπει ένας νέος άντρας: Ο Θανάσης Λάλας. Μια σχέση άκρως εκρηκτική, ενώ μάλιστα πριν από δύο χρόνια κάποιοι τους ήθελαν να χωρίζουν. Τελικά όλα αυτά αποδείχτηκαν απλή φημολογία, αφού μια κοινή τους εμφάνιση ύστερα από λίγο καιρό έδωσε τέλος σε όλα τα δυσοίωνα σενάρια. Τι γίνεται όμως σήμερα; Αν και λίγες μέρες πριν τους είδαν αρκετοί στην Κηφισιά, εσχάτως κυκλοφορούν πάλι φήμες χωρισμού. Οι παραπάνω θέλουν την Αννα Δρούζα και τον Θανάση Λάλα ύστερα από έναν επεισοδιακό καβγά να έχουν χωρίσει. Αυτό υποστηρίζουν οι πιο... θερμόαιμοι, διότι η άλλη πλευρά είναι της άποψης «συμβαίνουν αυτά, αλλά πάλι με χρόνια, με καιρούς...».

Τηλε-ψυχανάλυση
Πρωτη διδαξασα του εγχώριου τηλεοπτικού «ψυχαναλυτικού» φαινομένου, η Δρούζα γέμισε τα τότε πλατό με παντός φύσεως εξερευνητές της ψυχής, από σοβαρούς γιατρούς έως μελλοντολόγους αδιευκρίνιστης ιδιότητας που εξαφανίστηκαν μαζί με εκείνη μετά το τέλος των εκπομπών.