Ντένις Κουέιντ: Ήμουν πνιγμένος στη κοκαΐνη

11.04.2011
Σε μια σπάνια εξομολόγηση εκ βαθέων ο 57χρονος ηθοποιός αποκάλυψε πως ο εθισμός του στα ναρκωτικά παραλίγο να του κοστίσει την καριέρα του.


Σε μια σπάνια εξομολόγηση εκ βαθέων ο 57χρονος ηθοποιός αποκάλυψε πως ο εθισμός του στα ναρκωτικά παραλίγο να του κοστίσει την καριέρα του.

"Το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου ήταν ο εθισμός μου στην κοκαΐνη", παραδέχτηκε μεταξύ άλλων ο Ντένις Κουέιντ (Dennis Quaid) μιλώντας πρόσφατα στο περιοδικό "Newsweek".

Ο γνωστός ηθοποιός, ο οποίος υπήρξε παντρεμένος με τη Μεγκ Ράιαν (Meg Ryan), αποκάλυψε ότι παλιότερα, η κοκαΐνη ήταν τόσο "δεδομένη" στους κύκλους του Χόλιγουντ που οι παραγωγοί την προσέφεραν στο καστ καταγράφοντάς την τυπικά στα έξοδα ως "χαρτζιλίκι".

"Ξυπνούσα το πρωί, σνίφαρα μια γραμμή, ορκιζόμουν ότι δεν θα το ξανακάνω, αλλά στο μεταξύ, η ζωή μου διαλυόταν", ομολόγησε ο Κουέιντ, ενώ παραδέχτηκε ότι αλλιώς δεν μπορούσε να ξεκινήσει τη μέρα του.

Βέβαια, φαίνεται ότι η "κακή συνήθεια" επηρέασε τη δουλειά του Ντένις Κουέιντ, ο οποίος ομολόγησε ότι ξεκίνησε την κοκαΐνη για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην πίεση της ξαφνικής δόξας, αλλά κατάλαβε σχετικά γρήγορα ότι αν δεν σταματούσε, δεν θα προλάβαινε να τη χαρεί, γιατί "θα ήταν νεκρός".

Κατά τα άλλα, το 2004 ο γνωστός ηθοποιός παντρεύτηκε την κτηματομεσίτρια Κίμπερλι Μπάφινγκτον (Kimberley Buffington) με την οποία απέκτησαν τα δίδυμα Τόμας (Thomas) και Ζόι (Zoe).

Τα παιδιά, που σήμερα είναι τριών χρονών, είχαν κοντέψει να χάσουν τη ζωή τους, όταν σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες, όπου είχαν νοσηλευτεί, τους χορηγήθηκε λανθασμένη δόση επικίνδυνου φαρμάκου.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι ο Κουέιντ έχει ακόμη έναν γιο από τον γάμο του με τη Ράιαν, τον 19χρονο σήμερα Τζακ Χένρι (Jack Henry).

Ως προς τα επαγγελματικά του, ο Κουέιντ πρωταγωνίστησε πρόσφατα ως Μπιλ Κλίντον (Bill Clinton) στην ταινία του HBO "The Special Relationship", η οποία εστιάζει στη στενή φιλία του πρώην πλανητάρχη με τον πρώην βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ (Tony Blair). Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το τρέιλερ της ταινίας.

Ζωή Κίττα