Α. Ηλιάδη: «Ντρεπόμουν για όσα έβγαιναν στη δημοσιότητα»

11.04.2011
Kάνει εξαντλητικές πρόβες για το «Dancing with the stars», συγκινείται όταν μιλάει για τον γιο της και δηλώνει πως βρίσκεται σε πολύ καλή φάση. Ανανεωμένη και εντυπωσιακή, η Αγγελική Ηλιάδη μιλά για την κρίση στη νύχτα, για την προσωπική της ζωή και εξηγεί πώς ξεπέρασε δύσκολες στιγμές του δραματικού της παρελθόντος.

Kάνει εξαντλητικές πρόβες για το «Dancing with the stars», συγκινείται όταν μιλάει για τον γιο της και δηλώνει πως βρίσκεται σε πολύ καλή φάση. Ανανεωμένη και εντυπωσιακή, η Αγγελική Ηλιάδη μιλά για την κρίση στη νύχτα, για την προσωπική της ζωή και εξηγεί πώς ξεπέρασε δύσκολες στιγμές του δραματικού της παρελθόντος.

Εχεις εντυπωσιάσει με τις επιδόσεις σου στο «Dancing». Exεις ασχοληθεί με τον χορό πριν πάρεις μέρος;

Σε εμφανίσεις μου σε νυχτερινά κέντρα είχα χορέψει με μπαλέτο, αλλά ελεύθερο χορό. Δεν είχα ασχοληθεί με latin και ballroom χορούς.

Πόσο σε έχει δυσκολέψει;

Πάρα πολύ. Πρόκειται για δύσκολους χορούς, χρειάζεσαι χρόνο για να ανταποκριθείς στην τεχνική, να αφομοιώσει το σώμα τις καινούριες πληροφορίες. Το περιθώριο που έχουμε εμείς για να εξοικειωθούμε με τη χορογραφία είναι πέντε μέρες.

Ποιος απ' τους συμπαίκτες σου, σε έχει εντυπωσιάσει;

Μου αρέσει πολύ η Ελεονώρα. Είναι πολύ συγκεκριμένη στις κινήσεις της και δείχνει έναν ιδιαίτερο δυναμισμό.

Ο γιος σου σε έχει δει στο «Dancing»;

Ναι. Μετά το πρώτο live μου είπε «Μαμά ήσουν πολύ όμορφη», στο δεύτερο που βγήκα πρώτη το έχασε και γκρίνιαξε λίγο. Ολο αυτό φαντάζει στα μάτια του παιδιού πολύ όμορφο και πολύ παραμυθένιο!

Πόσο δύσκολο είναι για μια γυναίκα καριέρας να μεγαλώνει μόνη της ένα μικρό παιδί;

Είναι δύσκολο για κάθε γυναίκα. Η εποχή που διανύουμε είναι αρκετά δύσκολη και προσπαθούμε να συνδυάσουμε μητρότητα και δουλειά πράγμα καθόλου εύκολο. Αναγκάζεσαι και χάνεις ώρες ακόμη και από τον χρόνο που οφείλεις να αφιερώσεις στο παιδί σου αλλά και στον εαυτό σου. Θυσιάζονται πολλά πράγματα αλλά δεν γίνεται διαφορετικά. Είναι αναγκαίο κακό.

Η έλευση του γιου σου στη ζωή σου σε έκανε πιο προσεκτική σε θέματα δημοσιότητας;

Οπως λειτουργούσα πριν, λειτουργώ και τώρα. Εχω κάνει μια φωτογράφηση με τον γιο μου και ήταν επιλογή μου. Ομως δεν εκθέτω το παιδί μου. Κάνω μια δουλειά και καλώς ή κακώς είμαι εκτεθειμένη στη δημοσιότητα σε κάποιο βαθμό. Είμαι υπερπροστατευτική με το μικρό όχι μόνο στο συγκεκριμένο θέμα. Είμαι λίγο τρελαμένη μαζί του.

Σε ενοχλεί να βλέπεις επώνυμους μπαμπάδες και μαμάδες να φωτογραφίζονται συνέχεια με τα παιδιά τους;

Καθόλου. Ποια είμαι εγώ που θα κρίνω τους άλλους; Ο καθένας επιλέγει αυτό που θεωρεί σωστό και πράττει όπως νιώθει. Και εγώ όταν ένιωσα ότι θέλω να κάνω μια φωτογράφηση με τον μικρό την έκανα.

Σε έχουν κατηγορήσει ότι «πούλησες» την προσωπική σου ζωή για να εξυπηρετήσεις την καριέρα σου. Πώς το σχολιάζεις;

Εγώ την πούλησα; Το βρίσκω αστείο. Ξέρεις πάρα πολύ καλά πως πάντα ήμουν πολύ απ’ έξω απ’ όλα αυτά που συνέβαιναν κι ας με αφορούσαν. Ελάχιστες φορές και μιλάμε για μια - δύο κυριολεκτικά που χρειάστηκε ή αν θες ένιωσα εγώ την ανάγκη να μιλήσω, το έκανα. Ντρεπόμουν πάρα πολύ για όλα όσα έβγαιναν στη δημοσιότητα. Αν ήταν στο χέρι μου δεν θα είχε βγει τίποτα. Η προσωπική ζωή του καθενός αφορά τον ίδιο και όχι όλο τον κόσμο.

Πόσο σε έχει ενοχλήσει που κατά καιρούς έχεις δει σοβαρά οικογενειακά σου θέματα να πρωταγωνιστούν σε εκπομπές και έντυπα;

Εχω ντραπεί πάρα πολύ για όλα αυτά. Από κει και πέρα, όσο περνά από το χέρι μου τα πολύ δικά μου πράγματα τα κρατάω για μένα.

Βλέπουμε τον τελευταίο καιρό φαινόμενα που μέχρι τώρα είχαμε μόνο στο εξωτερικό. Να τη στήνουν φωτογράφοι και δημοσιογράφοι κάτω από τα σπίτια των επώνυμων. Σου έχει συμβεί κάτι τέτοιο;

Δυστυχώς ναι. Είναι πολύ δυσάρεστο σαν συναίσθημα. Εμένα με ακολούθησαν από το σπίτι μου μέχρι το κέντρο της Αθήνας. Εβλεπα ένα αυτοκίνητο να είναι από πίσω μου και να με ακολουθεί χωρίς να ξέρω ποιος είναι. Τρόμαξα, σταμάτησα μέσα στη μέση του δρόμου και μίλησα με κάποιους αστυνομικούς. Αισθάνεσαι ξαφνικά σα να εισβάλουν σπίτι σου. Είναι πολύ άσχημο. Δεν έχω τίποτα με τους δημοσιογράφους και τους φωτογράφους. Κάνουν τη δουλειά τους. Πιστεύω όμως ότι πρέπει να γίνεται με σεβασμό και να μη φέρνουν τον καθένα σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση κάποιες στιγμές.

Δηλώσες πρόσφατα πως «όταν είμαι ευτυχισμένη μου βγαίνει, δεν έχω ανάγκη να κρυφτώ». Εχει υπάρξει περίοδος στη ζωή σου που αναγκάστηκες να κρύψεις συναισθήματα;

Δεν θα έλεγα ότι έχω κρύψει συναισθήματα. Απλά κάποια πράγματα ο κάθε άνθρωπος τα βιώνει διαφορετικά. Υπήρξε περίοδος στη ζωή μου που κλείστηκα στον εαυτό μου. Δεν ήθελα να βλέπω άνθρωπο. Ημουν πολύ εσωστρεφής και ήθελα να περάσω κάποια πράγματα μόνη μου. Σε φάσεις που είμαι καλά, δεν θέλω σώνει και καλά να το βγάλω προς τα έξω και να το δείξω, φαίνεται όμως.

Σκέφθηκες να κάνεις ψυχανάλυση όταν βίωσες τις γνωστές δυσάρεστες καταστάσεις στη ζωή σου;

Την έκανα την ψυχανάλυσή μου κι εγώ με τον πνευματικό μου. Ενα είδος ψυχανάλυσης είναι και αυτό και πιστεύω το καλύτερο, κατά την προσωπική μου άποψη. Πραγματικά είναι σαν να βγάζεις την ψυχή σου και να τη βλέπεις μπροστά σου. Να παίρνεις τα κομμάτια και να τα βάζεις σε μια σειρά.

Είσαι άνθρωπος που συγχωρεί;

Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε. Να συγχωρούμε. Δεν υπάρχει λόγος στη ζωή μας να κρατάμε πράγματα που και εμάς τους ίδιους μας κάνουν να αισθανόμαστε μέσα μας χειρότερα. Και μας βαραίνουν και μας βρωμίζουν.

Σε τι φάση σε βρίσκουμε αυτή την περίοδο;

Είμαι σε πολύ καλή φάση. Κάνω καινούρια πράγματα όπως το «Dancing» που είναι μια πρόκληση για μένα, μόλις ολοκλήρωσα την καινούρια μου δισκογραφική δουλειά που νομίζω πως είναι η καλύτερη που έχω κάνει μέχρι σήμερα και προσωπικά είμαι πάρα πολύ καλά.

Είσαι ερωτευμένη;

Ο έρωτας είναι από τα πιο σημαντικά κομμάτια της ζωής μας. Αλλά επιλέγω να μην απαντήσω σ' αυτό γιατί είναι ένα κομμάτι που από 'δω και πέρα θέλω να έχω πολύ προστατευμένο. Μπορεί να είμαι, μπορεί να μην είμαι, θέλω να το κρατήσω στην άκρη. Οχι ότι κρύβομαι, αυτό δεν το έχω κάνει ποτέ.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει ένας άνδρας για να σε γοητεύσει;

Να είναι ευγενικός, ήρεμος σαν άνθρωπος όπως είμαι κι εγώ, αρκεί να μη με πειράξουν. Και αληθινός. Δεν είμαι πολύ δύσκολη, θέλω απλά πράγματα στη ζωή μου.

Πόσο υπάρχει στα πλάνα σου ένας γάμος και ένα δεύτερο παιδάκι;

Οσον αφορά στο δεύτερο, το θέλω πάρα πολύ. Οσον για το γάμο δεν είναι κάτι στο οποίο λέω όχι, δεν είναι κάτι όμως που με απασχολεί. Σημασία έχει να τα βρίσκεις με έναν άνθρωπο και να είσαι ευτυχισμένος.

Υπάρχουν αληθινές φιλίες στο χώρο της showbiz;

Φυσικά. Αληθινές φιλίες υπάρχουν παντού.

Υπάρχουν πρόσωπα από το χώρο που τους νιώθεις δικούς σου ανθρώπους;

Εννοείται. Το ότι κάνουμε μια συγκεκριμένη δουλειά δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να είμαστε φίλοι με συναδέλφους. Υπάρχουν σχέσεις που δοκιμάζονται στον χρόνο που γίνονται πιο δυνατές.

Πώς σχολιάζεις όσους υποστηρίζουν πως μοιάζεις πολύ με τη Δέσποινα Βανδή; Υπήρξαν και κάποιοι κακοπροαίρετοι που σε χαρακτήρισαν κλώνο της.

Η Δέσποινα είναι ένας άνθρωπος και μια καλλιτέχνις που θαυμάζω πάρα πολύ. Προσωπικά δεν βλέπω καμία ομοιότητα, αλλά δεν με ενοχλεί κιόλας να το λένε.

Πόσο σας έχει αγγίξει η κρίση στη νύχτα;

Η κρίση έχει επηρεάσει τους πάντες και τα πάντα. Οσον αφορά στο δικό μας επάγγελμα θα έλεγα ότι έχουν μπει πλέον κάποια όρια και αυτό είναι καλό γιατί κάποια στιγμή είχε χαθεί το μέτρο. Τα ποσά ήταν υπερβολικά. Εχουμε όλοι μαζευτεί, βλέπουμε τα πράγματα διαφορετικά ώστε και η δουλειά μας να πάει καλύτερα και ο κόσμος να διασκεδάζει πιο εύκολα. Θα είναι κρίμα κάποια στιγμή στην Ελλάδα να σταματήσει να υφίσταται η διασκέδαση όπως σε χώρες του εξωτερικού.

Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε πολλά πρόσωπα της showbiz να μεταπηδούν από τον ένα χώρο στον άλλο. Θα σε ενδιέφερε η τηλεόραση, η προυσίαση μιας εκπομπής;

Με πιάνεις απροετοίμαστη. Δεν νομίζω ότι είναι ο τομέας μου, βέβαια ποτέ δεν ξέρεις. Και για το «Dancing» αν με ρωτούσες πέρσι θα σου έλεγα «είσαι τρελός;» και φέτος το κάνω. Εξαρτάται το τι θα είναι αυτό, κατά πόσο θα μου ταιριάζει. Είναι ωραίο βέβαια να δοκιμάζουμε τον εαυτό μας σε καινούρια πράγματα. Να είμαστε ανοιχτοί... Δεν το αποκλείω πάντως.

Tι ευχή θα έκανες για τον εαυτό σου.

Να συνέλθω γρήγορα γιατί πραγματικά έχω ταλαιπωρηθεί πολύ και χωρίς σωματικές δυνάμεις δεν βγαίνει αυτό το πράγμα που κάνουν στο «Dancing» κάθε εβδομάδα.

Απ’ ό,τι καταλαβαίνω θα διεκδικήσεις μέχρι τέλους το τελικό έπαθλο...

Περνάω πάρα πολύ καλά με το χορό αλλά και τους ανθρώπους που βρίσκομαι κάθε Κυριακή. Είναι σαν πάρτι. Αυτό που σίγουρα θέλω είναι να παρατείνω το διάστημα της παραμονής μου στο show για όσο περισσότερο μπορώ. Το παλεύω!

  • ΝΕΑ ΑΦΙΞΗ «ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΑ ’ΧΩ ΒΑΛΕΙ» τιτλοφορείται η νέα δισκογραφική δουλειά της Αγγελικής, που κυκλοφορεί τις επόμενες μέρες από τη Heaven σε μουσική του Κώστα Μηλιωτάκη. Ηδη το τραγούδι «Εσένα μόνο» έχει σκαρφαλώσει στις πρώτες θέσεις των ραδιοφωνικών airplays.

Data Bank

  • Από πολύ μικρή ηλικία έμαθε να αγαπά το λαϊκό τραγούδι, με «δασκάλα» τη γιαγιά της, τη μεγάλη κυρία του λαϊκού τραγουδιού, Καίτη Γκρέυ.
  • Η πρώτη της επαγγελματική εμπειρία ήταν το 1995 στο Posidonio, δίπλα στους Αγγελο και Στέλιο Διονυσίου. Από τότε μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής ανάμεσα τους ο Βασίλης Καρράς, ο Νότης Σφακιανάκης, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και η Πίτσα Παπαδοπούλου.
  • Η πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Τη μοναξιά φοβάμαι» κυκλοφόρησε το 2003 σε μουσική του Κώστα Μηλιωτάκη κάνοντας τεράστια επιτυχία στα ραδιόφωνα.
  • Στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που έχει η Αγγελική Ηλιάδη της αρέσει να πηγαίνει κινηματογράφο, να γυμνάζεται, κυρίως το κολύμπι και βέβαια όπως η ίδια λέει να παίζει ατελείωτες ώρες με τον μικρό Μπαμπίνο!

Συνέντευξη στον Αλέξη Μίχα
Εικονογραφηση: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΖΑΝΤΕ