Β. Σταυροπούλου: "Δεν είμαι ερωτευμένη, αλλά το λαχταρώ"!

29.08.2011
Τη χαρακτηρίζουν «νέα Ρένα Βλαχοπούλου» κι ενώ καμαρώνει όταν το ακούει, τονίζει ότι δεν πρέπει να γίνονται συγκρίσεις. Η Βίκυ Σταυροπούλου, πληθωρική και με χιούμορ καυστικό, είναι μια απ’τις καλύτερές μας κωμικούς. Η ίδια μιλάει για όλα!

Σαρώνεις την επαρχία με τους «Συμπέθερους απ’ τα Τίρανα» των Ρέππα-Παπαθανασίου... Και είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό -είμαστε πρώτοι σε εισπράξεις σε μια σεζόν δύσκολη για πολλούς. Ο κόσμος έχει ανάγκη να γελάσει με όσα τον βαραίνουν και η λαϊκή αυτή φαρσοκωμωδία που υπογράφουν οι Ρέππας-Παπαθανασίου το καραφέρνει. Την εισπράττουμε αυτή την ανάγκη του κόσμου που κουράστηκε απ’ τον πανικό που ζει με το οικονομικό θρίλερ. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα και το να μπορείς να κάνεις τον άλλο να δραπετεύει απ’ αυτό που ζει δεν μπορεί παρά να σε γεμίζει με μεγάλη χαρά.

Αληθεύει ότι βρίσκεσαι στα... Πρόθυρα Νευρικής Κρίσης;

Καλέ, εγώ τα έχω περάσει η γυναίκα! Στα πρόθυρα είμαι μόνο για τις ανάγκες του έργου που θα φιλοξενηθεί στο «Μικρό Παλλάς» τον χειμώνα σε διασκευή Θοδωρή Πετρόπουλου και με τη σκηνοθετική υπογραφή του Γιάννη Κακλέα.

Με τον Πετρόπουλο είστε «παντρεμένοι» πολλά χρόνια.

Γάμος από έρωτα! Του χρωστώ πολλά και για την πρώτη του τηλεοπτική επιτυχία (σ.σ. Είσαι το ταίρι μου) και για πολλές θεατρικές δουλειές στο θέατρο Εμπορικόν.

Γιατί είναι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης οι γυναίκες;

Γιατί τραβούν τα πάνδεινα με τους δεκάδες ρόλους που έχουν να παίξουν και γιατί οι άντρες, αγάπη μου, τα έχετε περάσει τα όρια αυτά και πρέπει κάπως να... σας ακολουθήσουμε!

Οι ηρωίδες του έργου είναι σε ερωτική παραφορά. Εσύ έχεις βρεθεί σε... αντάρα για έναν άντρα;

Μόνο σε αντάρα βρίσκομαι! Και μ’ αρέσει πολύ να ταράζονται τα νερά, να αναστατώνομαι, να είμαι σε παραφορά και ένταση -μ’ αρέσει η τρέλα του έρωτα...

Eχεις πέσει στα πατώματα για έναν άντρα;

Eχω συρθεί, έχω κοπανηθεί άγρια. Aν δεν ταλαιπωρηθείς απ’ τον έρωτα, δεν έχει νοστιμιά.

Είσαι στα πατώματα λόγω έρωτα αυτόν τον καιρό;

Oχι... δυστυχώς! Δεν είμαι ερωτευμένη, αλλά δεν σου κρύβω ότι το λαχταρώ, το ποθώ, το ελπίζω. Ανυπομονώ!

Στα πατώματα μας έριξε και η οικονομική κρίση!

Ναι, αλλά μην ρίχνουμε το φταίξιμο μόνο στους 300 της Βουλής και τους διαπλεκόμενους που έκαναν τη μεγάλη μπάζα. Παίξαμε και εμείς τον ρόλο μας αφού τους αφήσαμε να στήσουν όλη τη ρεμούλα, την αρπαχτή, τη διαπλοκή. Περνάμε δύσκολες μέρες μα είμαι αισιόδοξη πως θα γίνει ένα ξεκαθάρισμα, που θα φέρει καλύτερες μέρες. Απλώς πρέπει να’ χουμε υπομονή και να μάθουμε από τα λάθη μας ?και τα λάθη των άλλων!

Πολύ άσχημα τα πράγματα και στην τηλεόραση...

Απογοητευτικά, θα έλεγα. Γίνονται πολύ λίγες σειρές, παγώνουν οι δουλειές που έχουν υψηλό κόστος -όπως η εξαιρετική «Αγάπη», που θα κάναμε με τον Θοδωρή Πετρόπουλο και τη Μαρία Καβογιάννη- και ρίχνουμε στο... μενού πολλά τούρκικα σίριαλ και πολλά talent shows.

Σου έχουν προτείνει υποθέτω να είσαι σε τέτοια shows.

Ναι, αλλά ενώ τα βλέπω με ευχαρίστηση, δεν θα ’θελα να συμμετάσχω σ’ αυτά. Απαιτούν πολύ χρόνο και δεν έχω με τις θεατρικές υποχρεώσεις μου -και όχι μόνο...

Eχεις κάνει λίγα πράγματα στην τηλεόραση, αλλά όλα... μακροημέρευσαν.

Oπως οι 7 Θανάσιμες Πεθερές. Κράτησαν 7 σεζόν κι άλλες 3 κράτησε το Taxi Girl, ενώ είχε προηγηθεί το «Είσαι το ταίρι μου» που άνοιξε τον δρόμο για όσα ακολούθησαν.

Φέτος δεν θα κάνεις τηλεόραση από ό,τι γνωρίζω...

Δεν θα κάνω. Hθελα να κάνω την «Αγάπη», που όμως δεν προχώρησε και όσα ήρθαν μετά δεν με κέντρισαν -προτίμησα λοιπόν να κάνω μόνο θέατρο τον χειμώνα.

Γι’ αυτό έκανες διαφήμιση; Για να έχεις να στηριχθείς σε κάποια χρήματα που χάνεις μένοντας εκτός TV; Είναι η πρώτη φορά σου;

Μου ’χαν γίνει πολλές προτάσεις και δη δελεαστικές αλλά δεν το αποφάσιζα -είχα θέατρο, τηλεόραση, δεν είχα ανάγκη να το κάνω. Τώρα όμως που δεν προχώρησε η «Αγάπη» και δεν προέκυψε και κάτι δυνατό τηλεοπτικά, είπα το «ναι» και διόλου δεν το μετάνιωσα. Είχα αναστολές, αλλά και η παραγωγή ήταν εξαιρετική και το προϊόν και το αποτέλεσμα με ικανοποίησε αληθινά.

Οι αναστολές είχαν να κάνουν με το τι θα πουν οι... γνωστοί άγνωστοι που θεωρούν τη διαφήμιση μίασμα;

Ηταν κάτι που δεν γνώριζα, δεν ήξερα και δεν με απασχολούν οι γνωστοί- άγνωστοι, που πάντα βρίσκουν κάτι κακό να σου προσάψουν άμα θέλουν. Δεν θα δώσω λογαριασμό σε κανέναν γιατί έκανα διαφήμιση και δεν θα δώσω για οτιδήποτε κάνω. Δεν μου αρέσει να κρίνω τους άλλους για ό,τι κάνουν και δεν μου αρέσει να με κρίνουν οι άλλοι για ό,τι κάνω.

Μεγαλώνεις μια κόρη που έγινε πια 19 ετών.

Eγινε κιόλας δεκαεννιά η Δανάη μου, η αγάπη μου, ναι.

Eχετε σχέσεις μάνας-κόρης ή σχέση φίλων με εκείνη;

Παραμένουμε μάνα-κόρη, δεν είμαστε «φίλες» -δεν μπορείς να’σαι «φίλη» με το παιδί σου.Eχει ελευθερία, έχει αμέριστη συμπαράσταση κι αγάπη, αλλά ώς εκεί.

Με τον συγκάτοικό σου, Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, χωρίζετε έπειτα από πολλά χρόνια, αλλά για καλό σκοπό. Με τον υπέροχο Χρήστο, που μένουμε όλοι μαζί και με αγάπη, χωρίζουμε μόνο θεατρικά ευτυχώς και για πολύ καλό σκοπό. Εγώ θα είμαι στα... «Πρόθυρα...» και εκείνος θα είναι στο «Βασιλάκου» με την Μπέτυ Βαλάση σε μια αληθινά πολύ φιλόδοξη δουλειά -«Η θεία μου κι εγώ»!

  • info
    Η Βίκυ Σταυροπούλου πρωταγωνιστεί στο «Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα» που παρουσιάζεται σε όλη την Ελλάδα και ξεκινά πρόβες με τους Καρύδη, Μουτούση, Φραγκάκη, Πιτσούλη για τις «Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης» που θα δούμε το χειμώνα απ’ τον Γιάννη Κακλέα.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗΣ