Ματσούκα: "Μιλάω φανταστικά ελληνικά"

09.03.2012
H Δήμητρα Ματσούκα δεν μιλάει πολύ συχνά, άμα όμως μιλήσει είναι χείμαρρος! Έτσι τώρα που αποφάσισε να ανοίξει την καρδούλα της στην Lifo,

H Δήμητρα Ματσούκα δεν μιλάει πολύ συχνά, άμα όμως μιλήσει είναι χείμαρρος! Έτσι τώρα που αποφάσισε να ανοίξει την καρδούλα της στην Lifo, τα είπε όλα σε μια συνέντευξη που θύμιζε πολύ ψυχανάλυση!

Το κορίτσι που λες ήθελε να γίνει δικηγόρος: "Ήθελα να γίνω δικηγόρος και να εξαλείψω την αδικία. Πέρασα Νομική στην Κομοτηνή αλλά πήγα μόνο για δύο μήνες. Ένιωθα πάντα μεγάλη απέχθεια για τις φάρσες, ένιωθα μεγάλη αμηχανία. Πολύ συχνά έκανα κοπάνα την πρώτη ώρα στο σχολείο και πήγαινα στο Oscar και έτρωγα μια σοκολατίνα με φρέσκιες φράουλες, πάστα σοκολατίνα.", είπε η Ματσούκα που έχει πραγματικά μνήμη ελέφαντα για να θυμάται τόση λεπτομέρεια.

"Δεν κάπνιζα στο σχολείο γιατί δεν μου άρεσε η εικόνα ενός παιδιού που καπνίζει στο προαύλιο, μου φαινότανε βλακεία. Κάπνιζα στο σπίτι, στο μπάνιο. Μου άρεσε πολύ να κοιτάζομαι στον καθρέφτη όταν κάπνιζα ήταν από τις ωραιότερες στιγμές της μέρας μου.", είπε η Δήμητρα που πραγματικά μπορεί να μη μιλάει συχνά αλλά όταν μιλάει λέει αξέχαστα πράγματα.

"Όταν τσαντίζομαι έχω μια καταπληκτική ευφράδεια και πολλές φορές εντυπωσιάζομαι κι εγώ η ίδια γιατί μιλάω φανταστικά ελληνικά, συμπυκνωμένα, σχεδόν πιντερικά, με τέλεια σύνταξη. Δεν φωνάζω. Είμαι πολύ καλή όταν νευριάζω, πολύ. Μου αρέσει το μαύρο Johnnie Walker. Παλιά δεν χόρευα ποτέ. Τώρα χορεύω λίγο. Σιχαίνομαι τα λάτιν. Αυτά τα τε κέλα πόνγκο, τε κέλα πόνγκο και μπαμπολέιρο, μπομπολέιρα και τζομπί τζομπά. Αίσχος.

Έχω ένα αγαπημένο μπουφάν δερμάτινο και το φοράω πολλά χρόνια. Είναι τελείως σκέτο, με φερμουάρ, πάρα πολύ ωραίο κι ένα φόρεμα που είχα πάρει στο Βελιγράδι μπεζ ζαχαρί, με μανίκι ως δω, κουμπάκια, στενό ως εδώ, που κάτω ανοίγει. Φοβάμαι τα αεροπλάνα." , είπε ξανά σε ένα χείμαρρο δηλώσεων που από όλα βέβαια κράτησα τα τέλεια συμπυκνωμένα ελληνικά με την τέλεια σύνταξη.

Εντάξει κουκλίτσα μου, εύγε και ξανά εύγε μήπως να το κάνεις επάγγελμα; Γιατί ξέρεις πόσοι είναι εκεί έξω που θα ήθελαν να μιλούν και εκείνοι τέλεια συμπυκνωμένα -σαν διαφήμιση απορρυπαντικών μου ακούγεται- ελληνικά, που να εξαφανίζουν τα λίπη…εμμμ τα λάθη εννούσα!

Ελένη Αναστασάκη