Εχω να ζήσω πολλά ακόμη

28.05.2012
Έξι μήνες μετά την είδηση του χωρισμού της από τον Κώστα Σπυρόπουλο, η Μαρίνα Ασλάνογλου αποφασίζει να μιλήσει για πρώτη φορά γι’ αυτόν.

Ηταν ένας φορτωμένος χειμώνας όσον αφορά τα επαγγελματικά σου;

Ηταν, αφού είχα παραστάσεις του «Τζόρνταν» στο Τέχνης της Φρυνίχου και παράλληλα τις παραστάσεις του «Ο δρόμος περνάει από μέσα» στο Υπόγειο. Το ότι αγκαλιάστηκαν όμως θερμά από το κοινό μετρίασε την κούρασή μου. Το να έχεις δουλειά σε τέτοιες εποχές είναι «δώρο».

Ανεβάζεις Καμπανέλλη στο ΚΘΒΕ με σκηνοθέτη τον Σωτήρη Χατζάκη...

Ναι, το θρυλικό «Μεγάλο μας τσίρκο», που έγραψε τη δική του ιστορία, λογοκρίθηκε, οδήγησε την Τζένη Καρέζη στη φυλακή και σφράγισε μνήμες. Γράφτηκε το 1973 κι όμως είναι τόσο επίκαιρο! Πρόκειται για ένα έργο που ακολουθεί την ιστορία της χώρας μας, φωτίζει τις σπουδαίες στιγμές, αλλά και τα λάθη που έγιναν. Κάνει πολιτική σάτιρα μέσα από μουσικές του Σταύρου Ξαρχάκου, ο οποίος θα βρίσκεται ζωντανά στη σκηνή μαζί με τους μουσικούς του.

Υποδύεσαι το Ρωμιάκι, τον ρόλο της Καρέζη. Σε φοβίζουν οι συγκρίσεις που θα γίνουν;

Η Καρέζη ήταν, είναι και θα είναι ένας μύθος. Eνα μεγάλο ταλέντο, μια σημαντική μορφή, μια σπουδαία ερμηνεύτρια. Δεν μπορεί κανείς να συγκριθεί μαζί της. Προσκλήθηκα να παίξω το Ρωμιάκι, όπως ανέλαβα κι άλλους ρόλους που είχαν στο παρελθόν αναλάβει άλλες μεγάλες ηθοποιοί. Και χαίρομαι πολύ για το νέο μου αυτό στοίχημα -το χαίρομαι αληθινά!

Αγαπούσες πολύ και την Αλίκη, και ήσουν κοριτσάκι όταν την είδες στη σκηνή με τον Κώστα Σπυρόπουλο έτσι;

Ναι, ήμουν στην Γ' Δημοτικού και είχα μαγευτεί απ’ αυτόν. Τον θαύμαζα, μου άρεσε πολύ και του είχα ζητήσει και αυτόγραφο, θυμάμαι!

Μετά συναντηθήκατε θεατρικά και τηλεοπτικά και γεννήθηκε ένας μεγάλος έρωτας...

Ναι, ένας μεγάλος έρωτας! Που όμως τελείωσε...

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση του χωρισμού σας τον Νοέμβριο...

Είχαμε χωρίσει έναν μήνα πριν. Είχαμε πάρει την απόφαση να τραβήξουμε ο καθένας τον δρόμο του. Ηταν βόμβα για όσους δεν ήξεραν.

Μίλησαν ακόμα και για ύπαρξη τρίτου προσώπου.

Ούτε μία στο εκατομμύριο δεν υπήρξε τρίτο πρόσωπο. Υπήρξαν μόνο δύο, ο Κώστας κι εγώ. Κάναμε και οι δύο λάθη, δεν διαχειριστήκαμε σωστά προβλήματα που προέκυψαν και... χάθηκε η μπάλα. Αγαπηθήκαμε, περάσαμε καλά, η φθορά της καθημερινότητας όμως και ότι δεν λύσαμε προβλήματα εν τη γενέσει τους, μας οδήγησε στον χωρισμό. Χωρίσαμε καλά όμως και έχουμε ακόμα επικοινωνία.

Εχει προχωρήσει το διαζύγιό σας;

Δεν έχει βγει ακόμα, αλλά είμαστε κοντά στο να βγει.

Νιώθεις έτοιμη να μπεις σε μια νέα σχέση;

Είμαι πολύ καλά. Είμαι ανοιχτή, δεν το αποκλείω. Δεν τελειώνει η ζωή με έναν χωρισμό, προς Θεού. Και είμαι πολύ μικρή. Εχω να ζήσω πολλά πράγματα -και έρωτες, ναι!

  • Παραστάσεις
    Το «Μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη θα ανέβει στις 28 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη, για να περιοδεύσει στη συνέχεια ανά την Ελλάδα και να φιλοξενηθεί τον Νοέμβριο στο αθηναϊκό Ακροπόλ. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Σωτήρης Χατζάκης και παίζουν οι Γιώργος Αρμένης, Μαρίνα Ασλάνογλου, Τάσος Νούσιας.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗΣ