Ντ. Παπαδημητρίου: "Δεν χορεύουμε για τη δημοσιότητα"

07.01.2013
Από... αουτσάιντερ, μεταμορφώθηκαν σε φαβορί και τρέχουν με χίλια για τον τελικό του «Dancing with the stars»!

Η Ντορέττα και ο Ηλίας έκαναν ένα μικρό διάλειμμα από τις εξοντωτικές πρόβες του «Dancing» και μας μίλησαν για το χορευτικό σόου του ΑΝΤ1, τη δημοσιότητα και τα χρήματα, ενώ δεν δίστασαν να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις σε αρνητικά σχόλια που ακούστηκαν για το φετινό πρόγραμμα.

Γιατί λάβατε μέρος στο «Dancing with the stars»;

Ντορέττα - Ηλίας: Γιατί είναι ένα λαμπερό σόου που σου φτιάχνει τη διάθεση και που έχει αγαπήσει ο κόσμος. Αλλά και για τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα του. Τα έσοδα διατίθενται στο «Make a wish».

Η δημοσιότητα και το να βρεθείτε σε μια αναμφισβήτητα δύσκολη περίοδο μπροστά στα φώτα δεν ήταν ένας βασικός λόγος για να πείτε το «ναι»;

Ντορέττα: Πίστεψέ με, η δημοσιότητα δεν έπαιξε κανέναν ρόλο για να πω το ναι στο «Dancing». Γιατί η δημοσιότητα υπάρχει έτσι κι αλλιώς στη ζωή μου, στον βαθμό εκείνο που θέλω εγώ να υπάρχει. Αλλωστε, δεν είμαι άνθρωπος που του αρέσει πρωί, μεσημέρι και βράδυ να εκτίθεται με οποιονδήποτε τρόπο.

Ηλίας: Τα... απότομα ντου και τα απότομα ανεβάσματα δεν μου αρέσουν, γιατί έχουν και απότομα κατεβάσματα και όταν γκρεμοτσακίζεσαι, πονάει. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να πάρω μέρος στο «Dancing» μόνο και μόνο για να βρεθώ στην επικαιρότητα. Αν ήμουν αυτής της φιλοσοφίας, θα μπορούσα να είχα καταφύγει σε διάφορους τρόπους και όλα τα media κάθε τρεις και λίγο θα ασχολούνταν μαζί μου. Το ότι το «Dancing» τώρα είναι ένα πρόγραμμα που μπορεί να βοηθήσει έναν νέο άνθρωπο όπως είμαι εγώ, για να ανοίξει την πόρτα του σπιτιού και να μπει στο σαλόνι περισσότερων Ελλήνων και κυρίως στο σαλόνι των ανθρώπων εκείνων που ζουν σε πιο απομακρυσμένες περιοχές, όντως ισχύει.

Πάντως, το... κύμα δημοσιότητας που φέρνει το «Dancing» σε όσους συμμετέχουν, είναι τεράστιο.

Ηλίας: Η δύναμη της TV είναι τεράστια. Η αλήθεια είναι πως έχω δει μεγάλη διαφορά, αν κρίνω από το πόσοι με χαιρετάνε στον δρόμο. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι αντί να μου λένε «συγχαρητήρια, τραγουδάς καταπληκτικά, μου λένε συγχαρητήρια χορεύεις καταπληκτικά» (γέλια).

Ντορέττα: Η δημοσιότητα που φέρνει μοιραία το «Dancing» στη ζωή σου είναι κάτι παροδικό. Φεύγει μόλις όλα τελειώσουν κι έως έναν βαθμό είναι και αναμενόμενη, με την έννοια ότι συμμετέχεις σε ένα επιτυχημένο σόου, εκτίθεσαι, οπότε θα υπάρξουν και κάποιοι που θα ασχοληθούν μαζί σου. Ολο αυτό φαντάζει πιο έντονο, ίσως γιατί πλέον στην τηλεόραση λόγω κρίσης δεν υπάρχει και τίποτα άλλο φρέσκο, οπότε το «Dancing» μονοπωλεί το ενδιαφέρον.

Πιστεύετε, πως τη συμμετοχή σας αυτήν μπορείτε αργότερα να την «εξαργυρώσετε» κλείνοντας μια νέα δουλειά ή ανοίγοντας μια νέα πόρτα;

Ντορέττα: Αν ζούσαμε στις εποχές όπου στην τηλεόραση υπήρχαν 40 σίριαλ και γενικότερα στήνονταν πολλές νέες δουλειές, ίσως να απαντούσα «ναι». Τώρα που τα πάντα έχουν «παγώσει», πραγματικά δεν ξέρω τι να απαντήσω.

Ηλίας: Τα πάντα έχουν να κάνουν με το πώς εσύ θα τα χειριστείς στη συνέχεια

Ιδιαίτερος λόγος έχει γίνει με το αν αμείβεστε συμμετέχοντας στο «Dancing» και με το πόσα χρήματα παίρνετε...

Ντορέττα: Η αλήθεια είναι πως όντως παίρνουμε κάποια χρήματα για το «Dancing». Δεν ισχύει αυτό που ακούστηκε κάποια στιγμή πως φέτος οι συμμετέχοντες δεν θα έπαιρναν καθόλου χρήματα λόγω κρίσης.

Ομως, τα χρήματα είναι εντελώς συμβολικά. Αν ήταν κανείς να πει το ναι στο σόου περιμένοντας να δει το πόσα χρήματα θα πάρει, να είστε σίγουροι πως όλοι θα έλεγαν όχι! Και αυτά τα χρήματα μας δίνονται γιατί το «Dancing» απαιτεί τόσο χρόνο, που δεν σου αφήνει το περιθώριο για να έχεις σχεδόν καμία άλλη επαγγελματική δραστηριότητα.

Σχεδόν κάθε εβδομάδα η κριτική επιτροπή είναι ιδιαίτερα γενναιόδωρη μαζί σας. Κάποιοι έσπευσαν να πουν πως είστε τα «χαϊδεμένα παιδιά» του φετινού «Dancing».

Ντορέττα - Ηλίας: Ολα αυτά είναι χαζά... Τι πάει να πει χαϊδεμένα; Δεν ισχύει κάτι τέτοιο σε καμία περίπτωση. Αλλωστε, έχουν υπάρξει και αρκετά live όπου έχουμε πάρει και μέτρια σχόλια και μέτριες βαθμολογίες. Αρα;

Ηλίας: Μάλιστα, όταν παίρνω χαμηλές βαθμολογίες, όχι μόνο δεν παραπονιέμαι, αλλά πεισμώνω και ακόμα περισσότερο για να βάλω τα δυνατά μου την επόμενη εβδομάδα. Αυτό βέβαια είναι κάτι που με χαρακτηρίζει και στη ζωή. Τα? χαστούκια δεν με ζαλίζουν, με πεισμώνουν !

Πολύς λόγος έχει γίνει από δηλώσεις και κριτικές ότι αυτήν τη χρονιά δεν υπάρχουν αληθινά «αστέρια» στο «Dancing» και πως συμμετέχουν στο σόου celebrities που δεν είχαν τίποτα άλλο να κάνουν στη ζωή τους...

Ντορέττα: Τα έχω ακούσει όλα αυτά, αλλά πίστεψέ με, δεν ασχολούμαι καθόλου. Αλίμονο αν δεν υπήρχαν και αρνητικά σχόλια σε σχέση με το σόου. Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του. Σε ό,τι έχει να κάνει τώρα με τα σχόλια επί προσωπικού, δεν περιμένω κανέναν τηλε-κριτικό να πει τη γνώμη του για μένα. Ξέρω τι είμαι και τι δεν είμαι, ξέρω πολύ καλά τι έχω κάνει, τι μπορώ να κάνω και τι όχι- Ολοι όσοι συμμετέχουμε στο «Dancing» έχουμε μια πορεία και μια καριέρα -μικρή ή μεγάλη δεν έχει σημασία- και αν κάποιοι αυτήν τη στιγμή είναι άνεργοι, αυτό δεν σημαίνει κάτι. Ανεργοι, δυστυχώς, είναι πια σχεδόν όλοι οι Ελληνες.

Ηλίας: Ολες αυτές οι κρίσεις και οι επικρίσεις για το «Dancing» ήταν εντελώς αναμενόμενες για μένα και δεν με εκπλήσσουν καθόλου. Αλλωστε, την γκρίνια την έχουμε στο DNA μας ως λαός. Για μένα μετρά η γνώμη μόνο όλων όσοι αγαπούν και βλέπουν το σόου.

Εσύ, Ντορέττα, και όλες οι υπόλοιπες γυναίκες έχετε ακούσει πολλά και σε σχέση με τις αποκαλυπτικές σας εμφανίσεις...

Εκείνο που κοιτάω κάθε εβδομάδα πριν επιλέξω τα ρούχα με τα οποία θα εμφανιστώ είναι τα ρούχα αυτά να είναι άνετα. Δεν με ενδιαφέρει η εμφάνιση. Δεν επιλέγω ένα ρούχο για να είμαι ωραία, αλλά για να χορέψω καλά. Ολα τα ρούχα του χορού είναι αποκαλυπτικά, γιατί η αλήθεια είναι πως με το? ράσο δύσκολα μπορεί να χορέψει κανείς!

«Χτυπάτε» τελικό; Θέλετε να διεκδικήσετε την πρωτιά;

Ντορέττα - Ηλίας: Αναμφισβήτητα θέλουμε να τα πάμε καλά. Θέλουμε όλο αυτό το ταξίδι να αργήσει να τελειώσει. Τώρα το αν θα φτάσουμε μέχρι τον τελικό, είναι πολύ νωρίς για να το συζητάμε και να το ξέρουμε.

Κάθε Κυριακή καρδιοχτυπάτε μέχρι να ακουστεί το όνομά σας και το ότι συνεχίζετε;

Ντορέττα - Ηλίας: Σαφέστατα... Μα όλο αυτό που κάνουμε, το κάνουμε με την καρδιά μας. Δεν είναι αγγαρεία, επομένως εννοείται πως υπάρχει καρδιοχτύπι.

Θα στενοχωρηθείτε όταν αποχωρήσετε;

Ντορέττα - Ηλίας: Δεν πρόκειται να το παίξουμε υπεράνω (γέλια)! Ναι, θα στενοχωρηθούμε.

Ντορέττα: Μάλιστα, εγώ θα έχω στενοχωρηθεί και περισσότερο αν δεν έχω χορέψει καλά και αποχωρήσω, γιατί τότε θα νιώσω ότι στο τελευταίο μου live δεν κατάφερα να δώσω το 100% του εαυτού μου και των δυνατοτήτων μου.

Τώρα που... τον γνωρίσατε, τι είναι ο χορός για σας;

Ντορέττα - Ηλίας: Καταρχάς, είναι η καθημερινότητά μας. Είναι εκτόνωση, είναι κέφι, είναι χαρά. Ο χορός έχει θεραπευτικές ιδιότητες! Μπορεί να γίνει κάλλιστα το αγχολυτικό σου. Οση ώρα βρίσκεσαι στην πρόβα, στο παρκέ και χορεύεις, το μυαλό κατεβάζει ρολά, δεν σκέφτεσαι τίποτα άλλο.

Μπορεί κατά τη γνώμη σας ο χορός να αποτελέσει το... αντίδοτο κατά της κρίσης;

Ντορέττα - Ηλίας: Θέλει και ρώτημα; «Ας αρχίσουν οι χοροί», όπως λέει και ο Διονύσης Σαββόπουλος. Μπορεί χορεύοντας η κρίση να μη φύγει, σίγουρα όμως, εσύ θα έχεις γλιτώσει το? ντιβάνι του ψυχιάτρου!

Βιογραφικό

Ντορέττα Παπαδημητρίου

  • Η Ντορέττα Παπαδημητρίου από μικρή ασχολήθηκε με τη ρυθμική γυμναστική και τον στίβο.
  • Συμμετείχε σε πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα μέχρι το 2002, όπου ξεκίνησε σπουδές υποκριτικής.
  • Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έγινε αγαπητή στο κοινό με τη συμμετοχή της σε κινηματογραφικές, τηλεοπτικές και θεατρικές παραγωγές.
  • Ηταν παντρεμένη με τον επιχειρηματία Κώστα Πηλαδάκη, με τον οποίο και απέκτησε δύο γιους.

Ηλίας Βρεττός

  • Ο Ηλίας από 10 ετών πήγε στο Εθνικό Ωδείο για να παρακολουθήσει μαθήματα κλασικής κιθάρας, θεωρίας της μουσικής και σολφέζ.
  • Παράλληλα ασχολήθηκε με την κολύμβηση και στη συνέχεια έγινε μέλος της ομάδας πόλο του Παλαιού Φαλήρου, με αρκετές διακρίσεις.
  • Το 2004, η μητέρα του αποφασίζει, χωρίς να το γνωρίζει ο ίδιος, να δηλώσει συμμετοχή για τον γιο της στο «Eurostar», τον μουσικό διαγωνισμό της κρατικής τηλεόρασης για την εκπροσώπηση στην Eurovision. Φτάνει μέχρι τον τελικό και στη συνέχεια ξεκινά τις νυχτερινές εμφανίσεις.

Τι πάει να πει πως είμαστε τα «χαϊδεμένα» παιδιά του Dancing; Δεν ισχύει αυτό σε καμία περίπτωση. Αλλωστε, έχουν υπάρξει και αρκετά live όπου έχουμε πάρει και μέτρια σχόλια και μέτριες βαθμολογίες. Αρα;

Δραστηριότητες
Φέτος, η Ντορέττα παίζει στο έργο «Ο αφέντης Πούντιλα και ο Δούλος του, ο Μάττι» του Μπέρτολτ Μπρεχτ στο Θέατρο Καρέζη.

Ο Ηλίας έχει ήδη κυκλοφορήσει 2 cd και αναμένεται καινούργια δισκογραφική δουλειά μέσα στο 2013. Τώρα εμφανίζεται στο Ανοδος VIP μαζί με τον Γιώργο Γιαννιά και τη Shaya.

ΝΑΝΣΥ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ