Η Νίκι Μινάζ προκαλεί σε νέο βίντεο με σύμβολα Ναζισμού [vds]

10.11.2014
Αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι χρησιμοποιεί τη λέξη «fuck» τουλάχιστον 2 φορές σε κάθε φράση της, δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι η Νίκι Μινάζ τρέφει κάποια ιδιαίτερη εκτίμηση στους Ναζί και τον Χίτλερ!

Μια μέρα μετά την παρουσίαση των Βραβείων 2014 MTV EMA στη Γλασκόβη, η είδηση για τη φιλοναζιστική στάση της Νίκι Μινάζ έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Θαυμαστές και σχολιαστές κατηγορούν την Μινάζ - η οποία μάλιστα κέρδισε το 1ο Βραβείο Χιπ Χοπ φέτος στα EMAς - για «λατρεία στον Χίτλερ» και χρήση ναζιστικών συμβόλων, στο νέο βίντεοκλιπ του τραγουδιού της «Only», στο οποίο συμμετέχουν οι Κρις Μπράουν, Drake και Λιλ Γουέιν.

Το βίντεο βασισμένο σε κινούμενα σχέδια, εικονίζει την Μινάζ ως δικτάτορα, και θεωρήθηκε εμπνευσμένο από την ασπρόμαυρη ταινία ναζιστικής προπαγάνδας του Γερμανού σκηνοθέτη, Λένι Ρίφενσταλ (Leni Riefenstahl). Στρατιώτες με κόκκινα περιβραχιόνια, θυμίζουν ναζιστές και σύμβολα Y-M, θυμίζουν σβάστικες.

Τα αρχικά YM σημαίνουν «Young Money» και αφορούν στη δισκογραφική εταιρεία που ίδρυσε ο ράπερ Λιλ Γουέιν, που εμφανίζεται στο βίντεο ως ο βιομήχανος Χένρι Φορντ, μαζί με τον Drake που παριστάνει τον Πάπα και τον Κρις Μπράουν που υποδύεται έναν στρατιωτικό ηγέτη.

«Νίκι Μινάζ ευχαριστούμε πολύ για τα κραυγαλέα ναζιστικά σύμβολα στο νέο σου βίντεο! Πραγματικά σπουδαία αναφορά στις διώξεις και τη γενοκτονία» ['Hey @NickiMinaj thanks for the blatant Nazi imagery in your new video! really great allusion to persecution & genocide] σχολίασε καυστικά ένας χρήστης στο Reddit.

Υβριστικά σχόλια δέχτηκε επίσης και ο Drake στο Twitter, ο οποίος έχει εβραϊκή καταγωγή: «Drake δεν μπορώ να καταλάβω πως συμμετέχεις σε ένα βίντεο που μιμείται σαφώς τη ναζιστική προπαγάνδα, εκτός κι αν είσαι χαζός ή δεν σε ενδιαφέρει» [‘Drake I don’t get how you’re Jewish participating in a video that is clearly mimicking Nazi propaganda like are you dumb or do u not care?] έγραψε κάποιος άλλος.

Η Μινάζ - που δεν έχει απαντήσει ακόμα στα σχόλια εναντίον της - είναι ίσως η μόνη ποπ σύγχρονη περσόνα με τόση επιρροή, που επιλέγει να χρησιμοποιήσει ναζιστικά σύμβολα ως φιλοφρόνηση.

Πηγή: Daily Mail