Η καλλονή χωρίς... πόδι που έγινε ποπ είδωλο [photos]

20.12.2014
Για κάποιους μια σωματική αναπηρία σημαίνει το τέλος, για άλλους είναι το εφαλτήριο για να κυνηγήσουν τα πιο τρελά τους όνειρα. Η Λετονή ποπ τραγουδίστρια έκανε το δεύτερο!

Η ιστορία της πανέμορφης 26χρονης Βικτόρια Μοντέστα Μοσκάλοβα (Viktoria Modesta) από τη Λετονία, σοκάρει. Κατά τη γέννησή της από ιατρικό λάθος εξάρθρωσαν αριστερό το πόδι της, γεγονός που της δημιούργησε σοβαρότατο χρόνιο πρόβλημα.

Μετά από σειρά επίπονων επεμβάσεων αποφάσισε το 2007 να ακρωτηριάσει το πόδι της από το γόνατο και κάτω, για να εξασφαλίσει μακροπρόθεσμα την καλή της υγεία. Αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στις φιλοδοξίες της όμορφης Λετονής, που έγινε μοντέλο, ποπ τραγουδίστρια και έφτασε ακόμα και μέχρι τους Παρολυμπιακούς Αγώνες! Από τις φωτογραφήσεις στα περιοδικά Bizarre και το Skin Two, έφτασε το 2008 να παρουσιάζει ρούχα των διάσημων Torture Garden, στο πλαίσιο της εβδομάδα υψηλής μόδας «Cro-a-Porter» στο Ζάγκρεμπ.

Η Βικτόρια είναι πάνω από όλα ποπ ερμηνεύτρια. Το 2009, ξεκίνησε να γράφει μουσική σε συνεργασία με τον παραγωγό Νικ Χοτζες. Το πρώτο κοινό τους κομμάτι με τίτλο «Jane Bond» παρουσιάστηκε στην Music Week Playlist. Τον Μάιο του 2010, επιλέχθηκε ως μία από τους έξι καλύτερους άγνωστους καλλιτέχνες στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Evo Music Rooms, που παρουσίασε η Εντιθ Μπόουμαν και μεταδόθηκε από το Channel 4.

Στις 28 Μαΐου 2012 η Μοσκαλόβα συμμετείχε στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου ως Βασίλισσα του Χιονιού - με μουσική υπόκρουση το κομμάτι των Coldplay «42».