Σταρ του Χόλιγουντ πήγε να στραγγαλίσει παραγωγό της Paramount!

14.02.2015
Ο Εμίλ Χιρς, που έγινε διάσημος δίπλα στον Σον Πεν στο Μιλκ αλλά και στο Into the Wild όπου πρωταγωνιστούσε, βρέθηκε ξανά στην επικαιρότητα αυτή τη φορά για εντελώς διαφορετικούς λόγους.

Ο νεαρός ηθοποιός συνελήφθη μεθυσμένος ύστερα από επίθεση κατά της Ντανιέλ Μπέρνφελντ, στελέχους της Insurge Pictures, τμήματος της Paramount Pictures, στο Παρκ Σίτι της Γιούτα κατά τη διάρκεια του ετήσιου φεστιβάλ κινηματογράφου του Σάντανς που γίνεται εκεί κάθε χρόνο.

Εάν το δικαστήριο δεχθεί τις κατηγορίες που περιέχονται στη δικογραφία, αντιμετωπίζει φυλάκιση ως πέντε ετών.

Ο Χιρς φέρεται να βρισκόταν σε κλαμπ και να έχει καταναλώσει αρκετό αλκοόλ, όταν πλησίασε την Μπέρνφελτ και την ρώτησε επιθετικά «γιατί δείχνει τόσο σκληρή» και στη συνέχεια της είπε ότι είναι «ένα πλουσιόπαιδο που δεν έχει δουλειά στο Σάντανς».

Το φεστιβάλ του Σάντανς, από το ομώνυμο χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής, αποτελεί το σημαντικότερο ίσως φεστιβάλ του ανεξάρτητου αμερικανικού κινηματογράφου τις τελευταίες δεκαετίες.

Στη συνέχεια φέρεται αρχικά να προσπάθησε να την αρπάξει, οπότε η γυναίκα τον απώθησε. Ο νεαρός ηθοποιός ωστόσο δεν πτοήθηκε, την άρπαξε αυτή τη φορά από πίσω και της έκανε «κεφαλοκλείδωμα», την έσυρε πάνω από το τραπέζι, την έριξε στο πάτωμα και έκατσε από πάνω της, βάζοντας τα χέρια του στο λαιμό της.

Οπως περιέγραψε αργότερα το θύμα, αισθάνθηκε σαν να είχαν ακουμπήσει το μπροστά με το πίσω μέρος του λαιμού της, από τη δύναμη του σφιξίματος. Ευτυχώς, άλλοι θαμώνες παρενέβησαν άμεσα και απομάκρυναν τον έξαλλο Χιρς, ενώ σύντομα έφτασε στο σημείο η αστυνομία που τον συνέλαβε.

Στους αστυνομικούς ο νεαρός υποστήριξε ότι δεν γνώριζε την Μπέρνφελντ και απλώς είχε μία «διαφωνία» μαζί της, ενώ παραδέχθηκε ότι πριν είχε πιεί 3-4 ποτά (οι αστυνομικοί τον έβαλαν να περπατήσει σε μία ευθεία και δεν τα κατάφερε). Εναντίον ασκήθηκε δίωξη για επίθεση και σωματική βλάβη, καθώς και για μέθη και η δίκη ορίστηκε για τις 16 Μαρτίου.

Ο Εμίλ Χιρς έγινε διεθνώς γνωστός από το Into the Wild του 2007, την κινηματογραφική μεταφορά της πραγματικής ιστορίας του Κρίστοφερ ΜακΚάντλς, τον οποίο υποδύεται. Ο νεαρός αμέσως μετά το σχολείο και ενώ ήταν έτοιμος να φοιτήσει στα καλύτερα πανεπιστήμια, διάλεξε να τα παρατήσει όλα και να γίνει «αλήτης» με τελικό στόχο να φτάσει στην Αλάσκα. Τελικά, πέθανε από τις κακουχίες στις απέραντες εκτάσεις των δασών των βορειοδυτικών ΗΠΑ.

Αμέσως μετά, το 2008 συμπρωταγωνίστησε με τον Σον Πεν στο Milk, την επίσης κινηματογραφική μεταφορά της πραγματικής ιστορίας του Χάρβεϊ Μιλκ, του πρώτου ανοιχτά γκέι πολιτικού που εξελέγη σε δημόσιο αξίωμα στις ΗΠΑ.