Έσπασε ταμεία η πρώτη φωτογραφία της Μέριλιν ως μοντέλο! [photos]

16.02.2015
Το 1946 το πρακτορείο Blue Book συνεργάστηκε με τον φωτογράφο Joseph Jasgur για να φωτογραφίσει ανερχόμενα μοντέλα κι ανάμεσα στους ήταν και μία 19χρονη με το όνομα Norma Jeane Dougherty.

Τότε ο Jasgur την έβγαλε μια βιαστική φωτογραφία με μία Rolleiflex σ’ έναν δρόμο πίσω από την Beverly Boulevard και όταν τελείωσαν, η κοπέλα πήγε σ ένα κοντινό diner για χάμπουργερ και τηγανητές πατάτες χωρίς να ξέρει πως σε λίγο θα γίνει μία από τις μεγαλύτερες σταρ όλων των εποχών.

Από αυτή τη λήψη και μετά ξεκίνησε η φωτογραφική τους ιστορία. Ακολούθησαν πολλές φωτογραφήσεις μπροστά από τον φακό του με την πιο διάσημη εκεί την κλασσική εικόνα της με το μαγιό στην παραλία Zuma. Εκείνη την περίοδο παρουσίασε το Portfolio του νεαρού μοντέλου που είχε όνειρο να γίνει ηθοποιός, στον υπεύθυνο casting της 20th Century Fox, Ben Lyon, εκείνος την προσέλαβε και της άλλαξε το όνομα της σε Marilyn Monroe.

Αυτή τη μικρή ιστορία δεν την είπαμε τυχαία. Η πρώτη φωτογραφία που έβγαλε με τον Jasgur, πωλήθηκε χθες σε δημοπρασία στο Henry Aldridge and Son στο Wiltshire προς 3.100 λίρες ενώ αρχικά υπολόγιζαν πως δε θα ξεπεράσει τις 2.000. Όπως φαίνεται, όσα χρόνια κι αν περάσουν, η Marilyn δεν ξεθωριάζει.