Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις της Ελ ΜακΦέρσον για την υγεία της και τον καρκίνο

05.10.2015
Μια εκ βαθέων συνέντευξη παραχώρησε το διάσημο μοντέλο με αποκαλύψεις σχετικά με την υγεία της που ταράζουν, αφυπνίζοντας ταυτόχρονα.

Η Ελ ΜακΦέρσον (Elle McPherson) δεν μασάει τα λόγια της. Ειδικά όταν έχει σκοπό να βοηθήσει άλλους ανθρώπους με μια δική της εμπειρία, όσο σκληρή και αν ήταν.

Περί μιας τέτοιας περίπτωσης πρόκειται ακριβώς η εξομολόγηση στην οποία προχώρησε μέσω της εταιρείας της WelleCo, στην οποία δραστηριοποιείται ενεργά τα δυο τελευταία χρόνια. Εκεί η 51ός ετών καλλονή από την Αυστραλία αποκάλυψε μεταξύ άλλων ότι η στροφή της προς την υγιεινή διατροφή τόσο ως πρακτική όσο και ως επάγγελμα προήλθε από μια μεγάλη "τρομάρα" που πήρε σχετικά με την υγεία της. Νόμιζε ότι θα πέθαινε.

"Έβαζα τα παιδιά μου για ύπνο στις 9 το βράδυ και εγώ κοιμόμουν στις 3 τα ξημερώματα. Ξυπνούσα στις 6 το πρωί. Νόμιζα πως όλο αυτό ήταν πραγματικά παραγωγικό. Άρχισα να χάνω βάρος. Έτρωγα και γυμναζόμουν αλλά το σώμα μου δεν ανταποκρινόταν. Είχα πάθει διαταραχές στην πέψη μου. Κόντεψα να κάψω τον οργανισμό μου", δήλωσε η όμορφη Ελ, εξηγώντας ότι καποια στιγμή εκεί, πριν από τα 50 όπου έφτασαν και τα πρώτα σημάδια της εμμηνόπαυσης φώναξε "Ωρα μηδέν".

Ήταν όμως και ο φόβος του καρκίνου που την τάραξε.



Πριν από δυο χρόνια η ΜακΦέρσον νόμιζε ότι είχε βγάλει έναν όγκο στο στήθος της.

"Νόμιζα πως είχα καρκίνο. Ήμουν στην Βρετανία για τα γυρίσματα του Next Top Model. Δεν μπορούσα να πάω σε έναν γιατρό, πανικοβλήθηκα. Μετά από 4 εβδομάδες έκανα βιοψία και ευτυχώς δεν ήταν κάτι σοβαρό".

Η Ελ, τη... γλίτωσε όμως η εμπειρία αυτή ήταν καταλυτική στην αλλαγή της στάσης ζωής της γενικότερα.

Αφού ξεπέρασε αυτή τη δύσκολη στιγμή, η Ελ αποφάσισε ότι αφενός πρέπει να αποδεχτεί την ηλικία της, άρα και τα νέα δεδομένα του οργανισμού και του κορμιού της, αφετέρου να δώσει στον εαυτό της περισσότερη βοήθεια εκ των έσω.

Άλλαξε λοιπόν τη διατροφή της. Έτρωγε περισσότερο, αλλά πιο σωστά ενώ τα συμπληρώματα διατροφής τα οποία εμπορεύεται κιόλας με την εταιρεία της της δίνουν όλα όσα νιώθει ότι της λείπουν.

Το αποτέλεσμα βέβαια μιλά από μόνο του.

Πρόληψη, λοιπόν, και μεγάλη προσοχή στη διατροφή και στα... άκρα. Αυτό είναι το μήνυμα της γυναίκας που θα μείνει στην ιστορία ως "Το Κορμί".