Brit Awards 2016: Η Adele κλαίει και παίρνει βραβείο από το διάστημα! [photos +νικητές]

25.02.2016
H μεγάλη επιστροφή της Adele στη μουσική σκηνή επιβραβεύτηκε το βράδυ της Τετάρτης 24/2 στην απονομή των 2016 Brit Awards στο O2 Αρένα του Λονδίνου με τέσσερα βραβεία και... διαστημικό χειροκρότημα.

Άλλη μια αξιοπρεπής φαντασμαγορική αλλά βαρετή χωρίς ποικιλία ονομάτων ήταν η βραδιά των Βρετανικών Βραβείων Μουσικής με λίγες δυνατές στιγμές, πολλά οπτικά εφέ και πυροτεχνήματα εντυπωσιασμού. Ευτυχώς υπήρχαν τα live και χαρήκαμε λίγο μουσική!

Live εμφανίστηκαν: οι Coldplay σε μια βροχή λουλουδιών, ο Bieber κάτω από ένα τεράστιο ψηφιακό φεγγάρι με φωτιές στην παραλία, η Jess Glynne με απίστευτη φωνή, ο James Bay, η Rihanna που έδωσε show με τον Drake να την προσκυνάει, το συγκρότημα Little Mix, η Lorde στο αφιέρωμα για τον Bowie, οι The Weeknd και φυσικά στο τέλος η Adele με μια ανατριχιαστική ερμηνεία του When We Were Young [ευτυχώς η 27χρονη ερμηνεύτρια του Hello δεν αντιμετώπισε κανένα από τα προβλήματα που είχε με τον ήχο στα Grammys].

Στη δήλωσή της για το πρώτο βραβείο ευχαρίστησε τους πάντες: «Ένιωσα σχεδόν ότι τελειώνει η καριέρα μου. Δεν περίμενα κάτι τέτοιο σας ευχαριστώ όλους. Δείχνω τη συμπαράστασή μου στην Kesha.» Για να επιστρέψει στη σκηνή λίγο αργότερα κλαίγοντας και να παραλάβει το βραβείο για το Global Success song, από τον Βρετανό αστροναύτη Tim Peake σε σύνδεση με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Η Adele ξέσπασε σε κλάματα, έτρεξε η μάσκαρα, αλλά ήταν τόσο ευτυχισμένη που πέταξε ένα «f**king», μίλησε για τον γιο της και ευχαρίστησε τον «boyfriend» που ανέχθηκε τα νεύρα της μέσα στη διαδικασία δημιουργίας του νέου δίσκου.

Υπέροχο το πολυαναμενόμενο αφιέρωμα στον David Bowie από την Annie Lennox των Eurhythmics – ενώ το βραβείο παρέλαβε ο φίλος του Bowie, ηθοποιός Gary Oldman πολύ συγκινημένος. Τις μεγάλες του επιτυχίες τραγούδησε η Lorde επί σκηνής.

Στα υπόλοιπα βραβεία της βραδιάς έχουμε τον υποτονικό Justin Bieber, τους Coldplay και τους αποψιλωμένους One Direction, ενώ ευχάριστη έκπληξη μας προκάλεσε η βράβευση της Bjork ως International Female Solo Artist.

Επιμ. Χριστίνα Τσατσαράγκου

Η λίστα των νικητών:

British Male Solo Artist
James Bay

British Female Solo Artist
Adele

International Group
Tame Impala

British Single
Hello by Adele

British Group
Coldplay

International Male Solo Artist
Justin Bieber

British Breakthrough Act
Catfish & the Bottlemen

Global Success
Adele

International Female Solo Artist
Bjork

British Artist Video of the Year
Drag Me Down by One Direction

British Album of the Year
25 by Adele

Critics Choice
Jack Garratt

Best Producer
Charlie Andrew