H απάντηση της Vogue για το κομμένο πόδι της Βικτόρια Μπέκαμ

13.04.2016
Ο σάλος που ξέσπασε με τη φωτογραφία της διάσημης σχεδιάστριας μόδας, η οποία έπεσε "θύμα" τραγικού photosop δεν λέει να καταλαγιάσει και φυσικά, οι "θύτες" πήραν θέση.

Η φωτογραφία της Βικτόρια Μπέκαμ, που δημοσιεύτηκε στην κινεζική Vogue και δείχνει ένα κομμάτι του ποδιού της να... λείπει έχει κάνει από χθες τον γύρο του διαδυκτίου.

Ύστερα από τη "γενική κατακραυγή" υπήρξε απάντηση του περιοδικού, μέσω της αρχισυντάκτριάς του, Αντζέλικα Τσανγκ (Angelica Cheung) η οποία μόλισε στην DailyMail.

Εξηγώντας αρχικά ότι όντως υπήρξε μια ελαφριά επεξεργασία, η οποία όμως έγινε από τους ίδιους τους φωτογράφους και όχι από την China Vogue, η Τσανγκ τονίζει ότι "πρόκειται για μια οπτική ψευδαίσθηση που οφείλεται στον φωτισμό που χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τις σκιές και το λευκό χρώμα των εσωρούχων που στο μαύρο-άσπρο το έκαναν να δείχνει πως μπορεί να υπάρχει ένα κενό".

Στη συνέχεια, η Τσανγκ εξηγεί πως η εν λόγω ψευδαίσθηση είναι ορατή και στις δύο εκδοχές της πόζας [πριν και μετά το photoshop] χωρίς όμως κανείς να είχε εστιάσει εκεί ως πρόβλημα.

Όσο για τη χρήση του photoshop γενικότερα; "Η ερώτηση είναι να κάνεις photoshop ή όχι; Είναι όμως το ίδιο, σαν να ρωτάς αν μια γυναίκα πρέπει να φορά μέικ απ ή όχι. Πώς μπορείς να απαντήσεις σε κάτι τέτοιο;".