Ματσούκα: Απαντά για τη δικαστική περιπέτεια με χρέη προς το Δημόσιο!

09.06.2016
Ένα δημοσίευμα με μια φωτογραφία της στο δικαστήριο κάνει το γύρο του διαδικτύου και αφορά σε μια δικαστική περιπέτεια της γνωστής ηθοποιού, Δήμητρας Ματσούκα για χρέη στο Δημόσιο.

Πράγματι τον Νοέμβριο του 2012, η ηθοποιός είχε καταδικαστεί ερήμην σε δεκαοκτώ μήνες φυλάκιση για χρέη ύψους 115.000 ευρώ προς το Δημόσιο. Η Δήμητρα Ματσούκα τότε άσκησε έφεση περιμένοντας για την εκδίκαση της υπόθεσης που αφορούσε στη μη καταβολή φόρων εισοδήματος για τα έτη 2005 και 2006.

«Αισθάνομαι εκτεθειμένη και ταυτόχρονα βρίσκομαι σε αδιέξοδο», είχε δηλώσει τότε για την περιπέτεια της η δημοφιλής ηθοποιός. «Έχω φορολογηθεί για μεγάλα ποσά, ποσά που το κανάλι τότε τα είχε δώσει στον παραγωγό, αλλά ποτέ δεν τα πήρα... Πρόκειται για δουλειές που έχουν φορολογηθεί και εγώ δεν έχω πληρωθεί καθόλου. Ως εκ τούτου, δεν μπορούσα να ανταπεξέλθω και στις υποχρεώσεις μου», είχε πει παλιότερα η γνωστή ηθοποιός.

Σήμερα 9/6 βρέθηκε στο Πρωινό του ΑΝΤ1 και ρωτήθηκε από τον Γιώργο Λιάγκα για την εγκυρότητα του δημοσιεύματος, Η Δήμητρα Ματσούκα φάνηκε να έρχεται σε δύσκολη θέση και στην αρχή είπε στον παρουσιαστή «Εσύ χρωστάς...». Ο Λιάγκας ετοιμοπόλεμος της απάντησε ότι έχει κάνει διακανονισμό για τις οφειλές του και τη ρώτησε αν όντως ισχύει το δημοσίευμα. Η ηθοποιός είπε ότι έχει ξαναμιλήσει γι΄αυτό και βρίσκεται σε καλό σημείο για την επίτευξη της ρύθμισης των χρεών της. Όταν ο Λιάγκας τη ρώτησε αν την έχει πειράξει όλη αυτή η διαδικασία εκείνη απάντησε: «Ναι, σίγουρα δεν είναι εύκολο».

Άτομο από το στενό περιβάλλον της ηθοποιού είχε δηλώσει στην «Espresso» πως οι οφειλές της Δήμητρας Ματσούκα στην εφορία προέρχονται από αμοιβές μιας ακριβής παραγωγής στην οποία συμμετείχε, τις οποίες όμως δεν έλαβε ποτέ: «Πώς να αποδώσει τόσο υψηλούς φόρους, οι οποίοι μάλιστα ξεπερνάνε τα 100.000 ευρώ, από μια δουλειά για την οποία δεν έχει εισπράξει την αμοιβή της;», είχε πει τότε για την υπόθεση. Η ίδια η ηθοποιός είχε δηλώσει πως το όλο θέμα είναι απόρροια μια ατυχούς συνεργασίας της με τον τότε λογιστή της, επισημαίνοντας ότι αυτός ο άνθρωπος έχει μπλέξει κι άλλους ηθοποιούς...