"Έφυγε" ο Αλέξανδρος Βέλιος, όπως εκείνος ήθελε -Οι επιστολές και το "αντίο" [photo]

05.09.2016
Ο γνωστός δημοσιογράφος που είχε εκφράσει πολλάκις και δημόσια την επιθυμία του να κάνει ευθανασία μπροστά στην άνιση μάχη με τον καρκίνο... την πραγματοποίησε.

Στη φωτογραφία επάνω ο Αλέξανδρος Βέλιος με τη σύντροφό του Νάντια Γερολυμάτου. Μία από τις τέσσερις εικόνες με την οποία η δημοσιογράφος τον αποχαιρέτησε δημόσια μέσω Facabook.

Το βράδυ της Κυριακής "έφυγε" ο Αλέξανδρος Βέλιος, όπως ήθελε. Ο αρχικός στόχος του ήταν να πραγματοποιήσει ευθανασία στην Ελβετία, όμως σύμφωνα με δικά του πρόσφατα λεγόμενα θα άφηνε την τελευταία του πνοή στην Ελλάδα. Όπως και έγινε καθώς κατέφυγε στη λύση της "μη υποβοηθούμενης ευθανασίας" στο σπίτι του στον Γέρακα.

Φεύγοντας από τη ζωή, ο 63χρονος δημοσιογράφος έγραψε ιδιόχειρο σημείωμα όπου ανέφερε τα εξής:

“Η τελευταία μου νοσηλεία στο νοσοκομείο πιστοποίησε τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας μου. Είναι, πλέον, θέμα λίγων εβδομάδων.

Αναστοχαζόμενος την εμπειρία των πρόσφατων μηνών και μπροστά στο φάσμα της περαιτέρω σωματικής και πνευματικής φθοράς μου, αποφάσισα απόψε να δώσω μόνος μου, ενώπιος ενωπίω με τον εαυτό μου, το τέλος που μου ταιριάζει. Να φύγω εν ειρήνη και εν συνειδήσει.

Έζησα με αξιοπρέπεια. Με αξιοπρέπεια επέλεξα να πεθάνω.

Αποχαιρετώ με αγάπη όλους εκείνους που δεν πρόλαβαν να με αποχαιρετίσουν, και ζητώ κατανόηση από τους δικούς μου ανθρώπους, στους οποίους δεν έδωσα την ευκαιρία να μου κλείσουν τα μάτια.

Έζησα δημιουργικά και, εν πολλοίς, ασυμβίβαστα. Φεύγω πλήρης”.

Ενώ λίγο αργότερα προσέθεσε και μια παράγραφο για τη γυναίκα της ζωής του.

"Νιώθω προνομοιούχος γιατί έφυγα δίνοντας και εισπράττοντας πολλή αγάπη και ζεστασιά απο τη γυναίκα μου, Νάντια η οποία με στήριξε με όλες της τις δυνάμεις. Ομολογώ ότι εάν δεν είχα κοντά μου την ευγενική της παρουσία, με κανέναν τρόπο δεν θα θα μπορούσα να δώσω αυτή τη μάχη".

Η κηδεία του Αλέξανδρου Βέλιου θα τελεστή την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου στο Α΄ Νεκροταφείο της Αθήνας, στις 15.00, ενώ όπως διαβάζουμε στο Pretty Life.gr ο δημοσιογράφος είχει εκφράσει ξεκάθαρα την επιθυμία του να παρευρεθούν στην κηδεία του, γνωστοί και άγνωστοι φίλοι του και να δημιουργηθεί μια κοσμοπλημμύρα. Επιθυμούσε να υπάρξει πλήθος κόσμου στην «τελευταία του δημόσια εμφάνιση», για να δείξει στον πολιτικό κόσμο που νομοθετεί, πως όλοι αυτοί οι άνθρωποι, ακόμη κι αν διαφωνούν μαζί του, με την παρουσία τους δηλώνουν ότι συμφωνούν στο γεγονός πως κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να αποχωρήσει από αυτή τη ζωή όπως αυτός επιθυμεί και πάνω απ’ όλα με αξιοπρέπεια. Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 6 – Σεπτεμβρίου 2016 στις 15:00 το απόγευμα στο Α΄ νεκροταφείο της Αθήνας και θα ψαλεί νεκρώσιμη ακολουθία στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, που βρίσκεται μέσα στο χώρο του νεκροταφείου.

Ο Αλέξανδρος Βέλιος άφησε οδηγίες και για την κηδεία του.

"Θέλω το φέρετρό μου να είναι λιτό, από φυσικό ξύλο. Η αίσθηση της πολυτέλειας στον θάνατο μου φαίνεται άκρως κακόγουστη.
Η βασική μου επιθυμία είναι να μην υπάρχει σταυρός στον τάφο μου. Μια απλή στήλη, στην οποία θα αναγράφεται το όνομα και οι χρονολογίες γέννησης και θανάτου μου.
Πάνω στη μαρμάρινη πλάκα, να χαραχθεί η εξής φράση:
Ευ ζην, ευ θνήσκειν

Αν υπάρχει μια φωτογραφία μου σε λιτή κορνίζα. Όχι καντηλάκια και άλλα παρόμοια. Λίγα φρέσκα λουλούδια κάπου – κάπου, για να φαίνεται πως δεν έχω λησμονηθεί.
Αλέξανδρος Βέλιος

Η σύντροφος της ζωής του, Νάντια Γερολυμάτου τον αποχαιρέτησε με τον δικό της τρόπο

"Αγάπη μου, καλό σου ταξίδι. Θα είσαι πάντα στην καρδιά μου!", έγραψε