Μενεγάκη- Λάτσιος στο δικαστήριο ξανά: Η βίλα στα Μελίσσια κόβεται στη μέση;

21.09.2016
Συνέχεια στο σίριαλ της διαμάχης του Γιάννη Λάτσιου και την Ελένης Μενεγάκη για τη βίλα στα Μελίσσια είχαμε σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso.

Στις αρχές του Νοεμβρίου 2015, η απόφαση του δικαστηρίου ήταν μην εκδοθεί απόφαση κι έτσι, το Πολυμελές Πρωτοδικείο ανέβαλε την οριστική ετυμηγορία, ζητώντας το διορισμό πραγματογνώμονα και την εκ νέου συζήτηση στο ακροατήριο. Στις 22 Μαρτίου 2016 είχε οριστεί πρώτη φορά ως πραγματογνώμονας ο Φ.Δ. ωστόσο η ορκωμοσία του αναβλήθηκε δύο φορές λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Το νέο ραντεβού δόθηκε για χθες (20//92016) στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, όπου τα ονόματα του Γιάννη Λάτσιου και της Ελένης Μενεγάκη βρίσκονταν και πάλι στο πινάκιο της αίθουσας.

Λάτσιος και Μενεγάκη δεν έδωσαν μεν το παρόν αλλά το έδωσαν οι δικηγόροι τους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Σοφίας Σπίγγου στην Espresso, η ορκωμοσία του πραγματογνώμονα, που διατάχθηκε από το δικαστήριο για να βοηθήσει τους δικαστές στην έκδοση της απόφασης, έγινε με συνοπτικές διαδικασίες. Μάλιστα, η πλευρά του Γιάννη Λάτσιου όρισε και δικό της τεχνικό σύμβουλο ώστε να εξετάσει το σπίτι, ενώ η πλευρά της Ελένης Μενεγάκη δεν προέβη σε αντίστοιχη κίνηση.

Ο πραγματογνώμονας θα κάνει αυτοψία στη βίλα, ενώ κανονίστηκε και επικοινωνία με τον τεχνικό σύμβουλο του Λάτσιου. Όταν συντάξει την έκθεσή του θα οριστεί νέα δικάσιμος στην οποία θα κληθούν οι δύο πλευρές να καταθέσουν, ώστε να εκδώσει το δικαστήριο την απόφασή του.

Από το πόρισμα του ειδικού θα εκτιμηθούν η συνολική αξία του ακινήτου, αλλά και αν μπορεί να διαχωριστεί προκειμένου να ζήσουν και οι δύο εκεί. Εάν αυτό δεν κριθεί δυνατό, θα εκποιηθεί και το τίμημα θα μοιραστεί στα δύο μέρη.