Επίθεση Καινούργιου στον Χωμενίδη: «Που ζείτε, μόνο στο Κολωνάκι;» - Η απάντηση του συγγραφέα [vds]

15.02.2017
Όλα άρχισαν όταν στην παρουσίαση βιβλίου με θέμα τον εμφύλιο πόλεμο βρέθηκε η κάμερα της εκπομπής «Φτιάξε καφέ να στα πω» και η ρεπόρτερ Ανθή Βούλγαρη πλησίασε τον συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη για δηλώσεις.

Ο γνωστός συγγραφέας σχολίασε το περιεχόμενο του βιβλίου ως ειλικρινές, καθώς φέρνει στο προσκήνιο μια 16χρονη κοπέλα, η οποία τρεφόταν με σκουλήκια. Τότε, η δημοσιογράφος της εκπομπής του Epsilon τον ρώτησε την γνώμη του για τους ανθρώπους της χώρας που ζουν στην εξαθλίωση και τρέφονται με σκουπίδια. Τότε ο Χρήστος Χωμενίδης έχασε την ψυχραιμία του και απάντησε με έντονο ύφος πως εδώ δεν υπάρχει τέτοιος κόσμος, κανείς δεν τρώει σκουπίδια.

Η Κατερίνα Καινούργιου, κατά την προβολή του βίντεο, έξαλλη άρχισε να φωνάζει «Που ζείτε κύριε Χωμενίδη; Αυτές οι εικόνες είναι από την Ελλάδα του 2017. Μόνο στο Κολωνάκι πάτε εσείς;»

Η απάντηση του Χρήστου Χωμενίδη ήρθε μέσω social media, όπου έγραψε:

«Έρχεται μια δημοσιογράφος από ένα τηλεοπτικό κανάλι και μού ζητάει να της μιλήσω για την εκδήλωση. Και ενώ της περιγράφω τη φρίκη του εμφυλίου, των κοντοχωριανών, των συγγενών που πυροβολούσαν ο ένας τον άλλον, των εφήβων που τρέφονταν με σάπιο αλεύρι και μουχλιασμένα μακαρόνια … «και σήμερα πεινάει ο κόσμος! τρώει σκουπίδια!» πετάγεται. «Και σήμερα εμφύλιο ζούμε!» συμπληρώνει. «Ε όχι!» εξανίσταμαι. «Λέτε μαλακίες! Προσβάλλετε τη συγγραφέα και τη γενιά της! Αλοίμονο αν βάζουμε δίπλα στη Ρούμελη του Εμφυλίου την Αθήνα του 2017. Σήμερα, εδώ, υπάρχει προφανώς κόσμος που υποφέρει. Τέτοιες όμως υπεραπλουστεύσεις αποτελούν ύβριν!»

Και βγήκε σήμερα σε ένα πρωινάδικο και έβριζε εμένα -που μένω πάντα στην Κυψέλη, που βιοπορίζομαι από τα γραπτά μου- μια τηλεπαρουσιάστρια, κάτοικος κατά δήλωσιν της Κηφισιάς, υπέρλαμπρη μες στη ροή της εκπομπής της.

Χαίρε, αγία ελαφρότης! Χαίρε εύκολο μελόδραμα! Χαίρε άγνοια -ή παραχάραξη- της Ιστορίας μας και των παππούδων μας που αλληλοσκοτώθηκαν και μία παρακαταθήκη μάς αφήνουν: Ποτέ μην ξαναγίνει εμφύλιος πόλεμος. Ποτέ μην θεωρήσουμε τα κεκτημένα μας, την Ειρήνη, την Δημοκρατία, ένα μίνιμουμ έστω επίπεδο διαβίωσης, ως αναφαίρετα.

Χαίρε σμπαράλιασμα της μνήμης, που προετοιμάζει εφιαλτικά την επανάληψη…»