Σελίν Ντιόν: «Θα πενθώ μέχρι το τέλος της ζωής μου»

20.04.2017
Η διάσημη τραγουδίστρια ακόμα δεν έχει ξεπεράσει το θάνατο του συζύγου και μέντορά της Ρενέ Ανζελίλ αν και έχει περάσει ήδη ένας χρόνος που έχασε την άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Η Σελίν Ντιόν γνώρισε τον μέλλοντα σύζυγό της Ρενέ Ανζελίλ το 1980 όταν αυτή ήταν μόλις 12 χρονών και αυτός 38. Η συνεργασία τους αρχικά ήταν εντελώς επαγγελματική, αυτός ήταν ο μάνατζέρ της και χάρη σε αυτόν και στις επιλογές του μπόρεσε και έφτιαξε την καριέρα της. Ωστόσο όταν ήταν 19 ετών η σχέση τους έγινε ερωτική και τελικά παντρεύτηκαν το 1994. Καθότι είναι ο άνθρωπος που έχει σημαδέψει τη ζωή της περισσότερο από οποιοδήποτε άλλον δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι δεν μπορεί να ξεπεράσει το θάνατό του.

Όπως δηλώνει στο βρετανικό Bizzare: «Νομίζω ότι θα πενθώ μέχρι το τέλος της ζωής μου. Δεν γνώρισα ποτέ άλλον άντρα στη ζωή μου, δεν φίλησα ποτέ άλλον άντρα σε όλη μου τη ζωή. Μου λείπει πολύ, ως σύντροφος, ως άντρας που αγκάλιαζα, φιλούσα, έκανα έρωτα». Η 49χρονη τραγουδίστρια εγκατέλειψε την καριέρα της το 2015 προκειμένου να συμπαρασταθεί στο σύζυγό της που διαγνώστηκε με καρκίνο του λάρυγγα: «Υπέφερε πολύ για τρία χρόνια. Αποσύρθηκα για ένα χρόνο και του είπα: “Η ευζωία μου είναι να είμαι μαζί σου, όχι η καριέρα μου. Εσύ είσαι η καριέρα μου, εσύ είσαι όλη μου η ζωή”. Αυτό κάνει μια σύζυγος, αυτό κάνει μια μητέρα, αυτό κάνει μια καλλιτέχνης. Τον φρόντισα όσο καλύτερα μπορούσα. Μιλούσαμε και κρατούσα κάθε μέρα σημειώσεις. Οτιδήποτε επιθυμούσε ή ζητούσε ή σκεφτόταν το σημείωνα. Ακόμα και τις λεπτομέρειες της κηδείας. Τον διαβεβαίωσα ότι όλα θα γίνονταν όπως ήθελε. Αυτός επέλεξε τα τραγούδια της κηδείας του, με τον τρόπο που ήθελε και όλα, μέχρι τέλους. Και εγώ το σεβάστηκα. Όταν πέθανε στάθηκα δίπλα του και του είπα: “Ξέρεις, δεν σου άξιζε να υποφέρεις τόσο πολύ”. Ήταν κρύος. Είπα: “Αρκετά, αρκετά υπέφερες. Έδωσες τόσα πολλά, δεν σου άξιζε αυτό. Είμαι καλά τα παιδιά είναι καλά, όλα θα είναι ΟΚ. Με δίδαξες πολλά. Και θα τα χρησιμοποιήσω”. Και αυτό κάνω κάθε μέρα -έτσι ο Ρενέ δεν θα πεθάνει ποτέ».

Και όταν ερωτάται πότε θα είναι έτοιμη να ανοίξει την αγκαλιά της σε ένα νέο έρωτα απαντά: «Αυτός είναι ο έρωτας της ζωής μου. Είναι πολύ δύσκολο να φανταστώ τον εαυτό μου με κάποιον άλλο. Η αγάπη που είχα γι'αυτόν ζει κάθε μέρα. Και σαν γυναίκα έχω συναισθήματα που έρχονται και φεύγουν. Και είναι πάντα μαζί του. Όταν τραγουδώ, είναι μαζί του. Όταν αγκαλιάζω τα παιδιά μου είναι γι' αυτόν και με αυτόν. Έχω πάρει το χρόνο μου να θρηνήσω και ακόμη θρηνώ». Και πώς αντέχει τη μοναξιά; «Έχω οργανώσει έτσι τη ζωή μου ώστε να μην νιώθω μοναξιά. Έτσι έχω ένα τεράστιο, πραγματικά τεράστιο κρεβάτι και κοιμάμαι με τα εξάχρονα δίδυμά μου. Έχουν το δωμάτιό τους, αλλά βλέπουμε πολύ τηλεόραση μαζί. Ανακαλύπτω τον Disney».