Best of Στάθης Ψάλτης: Οι καλύτερες ατάκες του από τις ταινίες των '80s [vds]

22.04.2017
Ο Ψάλτης των 80s ήταν χύμα, χυδαίος, πλακατζής και στο τέλος της κάθε ταινίας του, το καλύτερο παιδί που παρά τις παραξενιές του έβλεπε να αναγνωρίζεται από τους υπόλοιπους η μαλαματένια καρδιά του.

Ο Ψάλτης έπαιζε κυρίως τον Ψάλτη, ένα μοτίβο ρόλου το οποίο βρήκε και δικαίως πέτυχε ως κωμική φιγούρα, που την έπεφτε σε όλες τις γυναίκες, αλλά πάντα αγαπούσε μόνο μία, συνήθως την Καίτη Φίνου, το έτερον ήμισυ ενός ζεύγους πραγματικών celebrities εκείνης της εποχής.

Μιλώντας με αριθμούς, όπως αναφέρει το Cinemag.gr, ο Στάθης Ψάλτης ξεκίνησε να παίρνει βασικούς ρόλους σε σειρές της ΕΡΤ (όπως τον «Συμβολαιογράφο») και στον κινηματογράφο κάπου στα τέλη της δεκαετίας του 70, όμως η πρώτη μεγάλη του στιγμή και μάλλον η δημοφιλέστερη ταινία του ως σήμερα, ήταν το «Βασικά Καλησπέρα Σας» που έκοψε 253.000 εισιτήρια τη σεζόν 1982-1983 συν τις χιλιάδες ενοικιάσεις σε βίντεο τα επόμενα χρόνια.

Οι ατάκες του με την Κούλα και τον Κυριάκο ξεπέρασαν τα όρια του χώρου, έγιναν αστεία της καθημερινότητας, ενώ πρόσφατα η έκθεση GR80s τις χρησιμοποίησε ως άμεσα αναγνωρίσιμες εκφράσεις της εποχής. Την επόμενη χρονιά χτύπησε κορυφή, αφού το «Καμικάζι, Αγάπη μου» με τα 222.000 εισιτήρια ήταν η πιο μεγάλη εμπορική επιτυχία της χρονιάς.

Τα «Έλα να Αγαπηθούμε Ντάρλινγκ», «Τρελός Είμαι Ό,τι Θέλω Κάνω» και «Κλεφτρόνι και Τζέντλεμαν» των επόμενων χρόνων αντιμετωπίζονται σήμερα ως classics του ελληνικού σινεμά, έστω και αν δεν είχε ποτέ πραγματικά την αποδοχή της ελληνικής κριτικής.