Φουλ στα ριάλιτι και τα τηλεπαιχνίδια

18.08.2010
Πενία τέχνας κατεργάζεται», και στην περίπτωση των τηλεοπτικών προγραμμάτων για τη σεζόν που έρχεται μιλάμε για real life shows και τηλεπαιχνίδια. Η κάθετη πτώση της τηλεοπτικής διαφήμισης θα μας κάνει να ψάχνουμε τα σίριαλ με το μεγεθυντικό φακό, καθώς οι εποχές που τα κανάλια επένδυαν σε ακριβές ελληνικές παραγωγές αποτελούν πλέον παρελθόν. Για να δούμε τι θα δούμε...

Μega
Στροφή 180 μοιρών για το μεγάλο κανάλι, που παραδοσιακά επένδυε στην ελληνική μυθοπλασία. Από τον Οκτώβριο εντάσσει στο πρόγραμμά του ριάλιτι, talent shows αλλά και τηλεπαιχνίδια, τα οποία θα προβάλλονται καθημερινά στην prime time ζώνη.

«Μaster Chef»
To μαγειρικό ριάλιτι, το οποίο με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό θα προβάλλεται καθημερινά στις 23:00 το βράδυ, ήταν το πρώτο που έκανε «μπαμ» λόγω της μετεγγραφής της Ευγενίας Μανωλίδου. Τα γυρίσματα προχωρούν και έχουν ήδη επιλεγεί οι 20 υποψήφιοι master chefs που καλούνται να αποδείξουν τις δυνατότητές τους στους τρεις κριτές, Λευτέρη Λαζάρου, Γιάννη Λουκάκο και Δημήτρη Σκαρμούτσο.

«U MAN»
Σκληρό ριάλιτι, που πιθανότατα θα αντικαταστήσει το «Master Chef» από τον Ιανουάριο. Σε αυτό η παραμικρή κίνηση των παικτών (τι ώρα θα φάνε, θα κοιμηθούν κ.λπ.) θα αποφασίζεται από τους τηλεθεατές. Όχι μόνο μέσω sms και τηλεφωνημάτων, καθώς το ριάλιτι θα προβάλλεται όλο το 24ωρο και μέσω του web tv του Mega και οι ψήφοι των διαδικτυακών τηλεθεατών θα είναι καθοριστικές. Για την παρουσίασή του ακούγεται το όνομα του Δημήτρη Ουγγαρέζου.

«Just the Two of Us»
Η απάντηση του Mega στην επιτυχία του «Dancing With the Stars» και ένα από τα πιο «δυνατά χαρτιά» του καναλιού για τη νέα σεζόν με οικοδεσπότη τον Γιώργο Καπουτζίδη. Είκοσι τέσσερις επώνυμοι καλούνται να αποδείξουν τις ικανότητές τους όχι στο χορό, αλλά στο τραγούδι! Στα backstage του σόου θα βλέπουμε τη Δούκισσα Νομικού. Από τα πρώτα ονόματα επωνύμων, της Καίτης Γαρμπή, του Γιώργου Μητσικώστα και του Γιώργου Παπαδόπουλου.

«Τhe Million Pound Drop»
Πρόκειται για το ολοκαίνουργιο concept της Endemol, με το οποίο εγκαινιάζεται η συνεργασία της εταιρείας παραγωγής με το Mega. Το τηλεπαιχνίδι σηματοδοτεί το comeback του Γρηγόρη Αρναούτογλου, έχει έντονο το στοιχείο του τζόγου και θα προβάλλεται καθημερινά στη βραδινή ζώνη. Το σύνολο του πoσού θα παραδίδεται στα χέρια του παίκτη στην αρχή του παιχνιδιού χωρισμένο σε 10 δεσμίδες των 25.000 ευρώ! Ο διαγωνιζόμενος θα πρέπει να απαντήσει σε 8 ερωτήσεις και θα τοποθετεί τα «τούβλα» με τα χρήματα πάνω στην απάντηση που θεωρεί σωστή. Αν κάνει λάθος, τα χρήματα θα πέφτουν στο κενό!

«Οι κηπουροί»
Και το Mega μπαίνει στη λογική της αναμόρφωσης, όχι όμως σπιτιών, αλλά κήπων. Την περιποίηση βεραντών και κήπων αναλαμβάνουν οι: Μάκης Τσόκας, Σωτήρης Βρεττός και Γιάννης Παναγιωτόπουλος.

ΑΝΤ1
Τη μείξη ριάλιτι, talent shows και λίγων ελληνικών σειρών στην prime time ζώνη επέλεξε ο Γιάννης Λάτσιος. Επιτυχημένη τακτική, καθώς την προηγούμενη σεζόν ο ΑΝΤ1 πέτυχε τους στόχους του, δηλαδή άνοδο της τηλεθέασης και προσέγγιση των νεανικών κοινών.

«The Real Housewives of Kolonaki»
Το πλέον συζητημένο νέο ριάλιτι του καναλιού, για τις επώνυμες «νοικοκυρές» του, αλλά και λόγω της «αρπαγής» από τον Alpha, που το είχε ανακοινώσει επίσημα για το νέο του πρόγραμμα. Το concept κινείται μεταξύ ριάλιτι και «Sex and the City», καθώς παρακολουθεί τη ζωή μιας παρέας από τέσσερις αναγνωρίσιμες κυρίες της ελληνικής σοουμπίζ. Έπειτα από προσθήκες και ανατροπές (δεν θα είναι η Δέσποινα Μοιραράκη, ενώ παίζεται η συμμετοχή της Χριστίνας Παππά), η τελική σύνθεση είναι: Αννίτα Ναθαναήλ, Τζο Τόγκου, Ορθούλα Παπαδάκου και Ιωάννα Σουλιώτη. Τα πρώτα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν ήδη στην Ψαρού και στο Καλό Λιβάδι της Μυκόνου.

«Top Chef»
Η μαγειρική απάντηση του ΑΝΤ1 στο Mega. Η διαφορά του από το «Master Chef» είναι ότι διαγωνίζονται επαγγελματίες του χώρου και όχι ερασιτέχνες, ενώ δίνεται μεγαλύτερη βαρύτητα στο στοιχείο του σόου και όχι του ριάλιτι. Παρότι αρχικά για τη θέση της οικοδέσποινας είχε ακουστεί το όνομα της Έρρικας Πρεζεράκου, επικρατέστερος αυτή τη στιγμή είναι ο ηθοποιός Ιωσήφ Μαρινάκης.

«Deal»
O ANT1 ποντάρει πολλά και στην επιστροφή του «Deal», με παρουσιαστή πάντα τον Χρήστο Φερεντίνο. Οι πληροφορίες λένε πως αυτή τη φορά δεν θα βρίσκεται στο πλευρό του ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης. Δεν έχει ακόμη αποφασιστεί αν το παιχνίδι θα προβάλλεται απόγευμα ή στην prime time ζώνη και από αυτό θα εξαρτηθεί αν θα υπάρξει και η «Super Deal» εκδοχή του. Το μόνο βέβαιο είναι πως τα ποσά που θα μοιράζονται θα είναι μικρότερα λόγω οικονομικής κρίσης.

Συνεχίζονται: «Χ-Factor» με ίδια κριτική επιτροπή και Σάκη Ρουβά, «Next Top Model 2» με Βίκυ Καγιά και ίδια επιτροπή και «Με το δεξί» με τον Σπύρο Σούλη. Από τη νέα χρονιά επιστρέφουν το «Dancing With the Stars» και το «Ελλάδα έχεις ταλέντο», με Ζέτα Μακρυπούλια και Χρήστο Φερεντίνο αντίστοιχα, αλλά με αλλαγές στη σύνθεση των κριτικών επιτροπών.

Alpha
Το κανάλι της Κάντζας μετά την έλευση των Γερμανών ήταν το πρώτο που επένδυσε σε φτηνά real life προγράμματα. Το πείραμα πέτυχε, κι έτσι τα ριάλιτι και τα τηλεπαιχνίδια θα είναι ακόμη περισσότερα τη νέα τηλεοπτική σεζόν.

«I Love Μy Country»
Θα αποτελέσει ένα από τα «βαριά χαρτιά» του καναλιού στην prime time ζώνη, εξ ου και έχει σχεδόν «κλείσει» η Ελένη Μενεγάκη ως οικοδέσποινα. Δύο ομάδες επώνυμων παικτών καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήματα για την Ελλάδα από μια ευρεία γκάμα κατηγοριών. Κάθε ομάδα θα έχει αρχηγό, και μεταξύ των μελών της θα είναι ένας 20άρης, ένας 30άρης κι ένας γύρω στα 40, ώστε με τις γνώσεις τους να καλύπτουν, συνολικά, όσο το δυνατόν μεγαλύτερη χρονική περίοδο.

«Big Brother»
Δέκα χρόνια έχουν περάσει από τότε που o «Μεγάλος αδελφός» εισέβαλε για πρώτη φορά στη ζωή μας με... μυθικά ποσοστά τηλεθέασης. Σ’ αυτό ποντάρουν στον Alpha και επαναφέρουν το ριάλιτι στην κόκκινη εκδοχή του! Ποια είναι αυτή; Οι 14 παίκτες είναι χωρισμένοι σε δύο ομάδες, στους «πλούσιους» και τους «φτωχούς». Τα δύο σπίτια θα βρίσκονται είτε σε ξεχωριστούς χώρους, είτε απλώς θα τους χωρίζει ένας μικρός τοίχος. Οι παίκτες, για να κερδίσουν το εισιτήριο που θα τους οδηγήσει στην πλούσια μεριά του σπιτιού, θα πρέπει να υποστούν διάφορες δοκιμασίες, από απλές ερωτήσεις γνώσεων μέχρι ένα παιχνίδι αντοχής... Για το ρόλο του παρουσιαστή «έπαιξε» το όνομα του Ανδρέα Μικρούτσικου, αλλά «κάηκε» γρήγορα και τώρα στην Κάντζα αναζητούν το πρόσωπο που θα... εκτοξεύσει τα νούμερα τηλεθέασης.

«Clueless Genius»
Άλλο ένα τηλεπαιχνίδι που θα παίξει στην prime time ζώνη του Alpha. Πολλά γνωστά πρόσωπα, όπως ο Ρένος Χαραλαμπίδης, η φωνή του «Κάτι ψήνεται» Γιώργος Χατζηπαύλου και η Κατερίνα Ζαρίφη, δοκίμασαν τις τελευταίες ημέρες να βρεθούν μπροστά από τις κάμερες. Το concept βασίζεται στην τριάδα του πάνελ αλλά και στον παρουσιαστή, που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Κάποιοι... φωστήρες (genius) προσπαθούν να βρουν απαντήσεις σε δύσκολα ερωτήματα και να αποδείξουν ότι δεν είναι...clueless, δηλαδή άσχετοι με το θέμα!

«Meet my Parents»
Ριάλιτι αντίστοιχου concept με το περσινό «Μια νύφη για το γιο μου». Για τη θέση της παρουσιάστριας «έκλεισε», όπως αναμενόταν, η Κατερίνα Καραβάτου.

Συνεχίζονται: «Αγρότης μόνος ψάχνει» με τη Σίσσυ Χρηστίδου, «Για λογαριασμό σας» με τον Νίκο Σαμοΐλη, «Greek Idol 2» με παρουσιάστρια τη Ρούλα αλλά νέα μέλη στην κριτική επιτροπή, «Εφιάλτης στην κουζίνα» με τον Έκτορα Μποτρίνι, «Πάμε πακέτο» με τη Βίκυ Χατζηβασιλείου, «Σπίτι απ’ την αρχή» με τη Σίσσυ Φειδά και «Κάτι ψήνεται».

Από το Αλέξη Μίχα