Κριστέλ: Φόρος τιμής στη γυναίκα που μας έκανε άντρες

18.10.2012
Η Εμμανουέλα «έφυγε» τη νύχτα στον ύπνο της! Ο λόγος για τη θρυλική 60χρονη ηθοποιό Σίλβια Κριστέλ (Sylvia Kristel), που το 1974 ερμήνευσε στο ομώνυμο ερωτικό γαλλικό φιλμ το ρόλο της Εμμανουέλας, μίας σεξουαλικά ελευθεριάζουσας νοικοκυράς. Η ηθοποιός έδινε μάχη με τον καρκίνο, ενώ τον Ιούλιο είχε νοσηλευτεί σε νοσοκομείο του Αμστερνταμ με σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο. Όσοι από εμάς ελάχιστα γνωρίζαμε για την ηθοποιό Σίλβια Κριστέλ διαβάσαμε ασκαρδαμυκτί για την εξάρτησή της από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, αλλά και για τις σχέσεις της με άνδρες, κυρίως με αρκετά μεγαλύτερούς της σε ηλικία. Μανιώδης καπνίστρια, από την ηλικία των 11 ετών, η Κριστέλ το 2001 διαγνώστηκε με καρκίνο του λάρυγγα και υποβλήθηκε σε χημειοθεραπείες, καθώς και σε χειρουργικές επεμβάσεις αφότου η ασθένεια έκανε μετάσταση στον πνεύμονα. Η Κριστέλ πρωταγωνίστησε σε πέντε συνέχειες της «Εμμανουέλας» από το 1974 έως το 1993, αλλά έπαιξε και σε άλλες ταινίες όπως «Ο εραστής της Λαίδης Τσάτερλι» και «Μάτα Χάρι». Εμείς βρήκαμε μερικές βίντατζ (πολύ "προχώ" για την εποχή τους) πόζες της Εμμανουέλας, μιας προσωπικότητας -αν μη τι άλλο- θρυλικής!

Η Εμμανουέλα «έφυγε» τη νύχτα στον ύπνο της ! Ο λόγος για τη θρυλική 60χρονη ηθοποιό Σίλβια Κριστέλ (Sylvia Kristel), που το 1974 ερμήνευσε στο ομώνυμο ερωτικό γαλλικό φιλμ το ρόλο της Εμμανουέλας, μίας σεξουαλικά ελευθεριάζουσας νοικοκυράς.

Η ηθοποιός έδινε μάχη με τον καρκίνο, ενώ τον Ιούλιο είχε νοσηλευτεί σε νοσοκομείο του Αμστερνταμ με σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Όσοι από εμάς ελάχιστα γνωρίζαμε για την ηθοποιό Σίλβια Κριστέλ διαβάσαμε ασκαρδαμυκτί για την εξάρτησή της από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, αλλά και για τις σχέσεις της με άνδρες, κυρίως με αρκετά μεγαλύτερούς της σε ηλικία.

Μανιώδης καπνίστρια, από την ηλικία των 11 ετών, η Κριστέλ το 2001 διαγνώστηκε με καρκίνο του λάρυγγα και υποβλήθηκε σε χημειοθεραπείες, καθώς και σε χειρουργικές επεμβάσεις αφότου η ασθένεια έκανε μετάσταση στον πνεύμονα. Η Κριστέλ πρωταγωνίστησε σε πέντε συνέχειες της «Εμμανουέλας» από το 1974 έως το 1993, αλλά έπαιξε και σε άλλες ταινίες όπως «Ο εραστής της Λαίδης Τσάτερλι» και «Μάτα Χάρι».

Εμείς βρήκαμε μερικές βίντατζ (πολύ "προχώ" για την εποχή τους) πόζες της Εμμανουέλας, μιας προσωπικότητας -αν μη τι άλλο- θρυλικής!