Ο πρώτος θρόνος του μικρού πρίγκιπα

24.07.2013
Στο σπίτι του είναι από χθες το μωράκι της Κέιτ (Kate) και του Γουίλιαμ (William) έχοντας φέρει όλη τη Βρετανία σε ντελίριο.

Ο πρίγκιπας του Κέιμπριτζ –όπως είναι ο τίτλος που θα συνοδεύει το όνομα του μικρού γαλαζοαίματου που θα συνοδεύει το όνομά του- γεννήθηκε προχθές, 22 Ιουλίου στις 4:24 μ.μ. και μία μέρα μετά οι γονείς του τον παρουσίασαν σε όλο τον κόσμο λίγο πριν τον πάρουν στο σπίτι τους.

Το ζεύγος εμφανίστηκε μέσα στο χαμόγελο, με ασορτί γαλάζια ρούχα κρατώντας στην αγκαλιά τους εναλάξ τον πρωτότοκό τους, ο οποίος μια μέρα θα γίνει βασιλιάς!

Ο κόσμος περίμενε τον Γουίλιαμ να ανακοινώνει και το όνομα στα σκαλιά του μαιευτηρίου όμως τελικά κάτι τέτοιο δεν έγινε. "Ακόμη το δουλεύουμε το όνομα", απάντησε σχετικά και με χιούμορ στους δημοσιογράφους ο νεαρός μπαμπάς, τονίζοντας στη συνέχεια ότι ο γιος του "έχει ένα ζευγάρι γερά πνευμόνια και σίγουρα περισσότερα περισσότερα μαλλιά από τα δικά του".

Όσο για το τι πήρε από τη μαμά του το μωρό; "Την ομορφιά της, ευτυχώς", απάντησε καμαρώνοντας ο Γουίλιαμ δίπλα στην Κέιτ του η οποία αποκάλυψε ότι ο καλός της πήρε το βάπτισμα του πυρρός έχοντας αλλάξει ήδη την πρώτη του πάνα.

Και αφού τελείωσαν οι φωτογραφίες και τα χαμόγελα, ο Γουίλιαμ, όπως και κάθε άλλος κοινός θνητός μπαμπάς, πήρε το παιδάκι του, το έβαλε στο ειδικό καθισματάκι αυτοκινήτου –τον πρώτο του θρόνο (!)- το έδεσε στο πίσω κάθισμα δίπλα στη μαμά του, κάθισε στη θέση του οδηγού και έφυγε για το σπιτάκι του. Όπου "σπιτάκι" εδώ, "παλάτι" αλλά αυτό είναι μια απλή λεπτομέρεια.

Στο μεταξύ, αξίζει να υπογραμμίσουμε ακόμη μια φορά τη σημειολογική επιλογή του φορέματος με το οποίο έκανε την πρώτη εμφάνιση μετά τη γέννα η 32χρονη δούκισσα του Κέιμπριτζ καθώς ήταν πουά, όπως και αυτό που το 1982 είχε επιλέξει η μαμά του συζύγου της, Νταϊάνα, όταν τον πρωτοπαρουσίασε στον κόσμο ακριβώς στο ίδιο σημείο.

Ζ. Κ.