Ο Παύλος νονός του πρίγκιπα Γεώργιου

30.09.2013
Αφού ξεπεράσαμε τα της γέννησης και της πρώτης φωτογραφίας του γιου της Κέιτ (Kate) και του Γουίλιαμ (William) προχωρούμε στο άλλο καυτό ζήτημα: της βάπτισης.

Ο Γεώργιος Αλέξανδρος Λουδοβίκος, πρίγκιπας του Κέιμπριτζ, γεννήθηκε στις 22 Ιουλίου και, όπως ανακοινώθηκε επίσημα, πρόκειται να βαπτιστεί στις 23 Οκτωβρίου σε μία άκρως ιδιωτική τελετή στο βασιλικό παρεκκλήσι του παλατιού του Σεντ Τζέιμς.

Όπως είναι φυσικό, τα σενάρια για το ποιοι θα είναι οι ανάδοχοι του γαλαζοαίματου μικρού έχουν φτάσει στα γκισέ των γραφείων στοιχημάτων που για ακόμη μια φορά κάνουν χρυσές δουλειές από τη βασιλική οικογένεια.

Λοιπόν, τα πράγματα έχουν ως εξής:

Αρχικά, ως είθισται, το μωρό θα βαφτίσουν έξι νονοί (τουλάχιστον) όπως βάπτισαν τον πατέρα του και τον θείο του, πρίγκιπα Χάρι (Harry). Για την ιστορία σημειώνουμε ότι τον παππού του μωρού, πρίγκιπα Κάρολο βάπτισαν οκτώ νονοί, μεταξύ των οποίων και πρίγκιπας Γεώργιος της Ελλάδας.

Οι υποψήφιοι "κουμπάροι" του δούκα και της δούκισσας του Κέιμπριτζ πολλοί, ενώ ειδικοί θέλουν το νεαρό ζεύγος να ακολουθούν τη βασιλική παράδοση που θέλει συγγενείς –και δη εστεμμένους- να αναλαμβάνουν αυτό τον τιμητικό ρόλο, αλλά να φέρνουν και έναν πιο μοντέρνο άνεμο επιλέγοντας ανθρώπους από το πολύ στενό τους φιλικό περιβάλλον.

Έτσι, ως πιο πιθανοί υποψήφιοι μπορούν να θεωρούνται πια τα αδέλφια του ζεύγους και θείοι του μωρού, πρίγκιπας Χάρι, Τζέιμς (James) και Πίπα Μίντλετον (Pippa Midleton), η κόρη της δούκισσας της Κορνουάλης, Καμίλα (Camilla), Λόρα Λόπεζ, η πριγκίπισσα Σοφία (θεία του Γουίλιαμ), οι δύο κολλητές της Κέιτ, Κατριόνα Φόιλ Catriona Foyle) και Χάνα Κάρτερ (Hannah Carter), ο κολλητός του Γουίλιαμ, Τόμας Βαν Σταουμπενζί και ο "δικός μας" πρίγκιπας Παύλος, γιος του "βασιλιά Κωνσταντίνου της Ελλάδας", όπως τον αποκαλούν στο εξωτερικό μαζί με τη σύζυγό του, Μαρί Σαντάλ.

Οι επίσημες ανακοινώσεις, ωστόσο, αναμένονται ακόμη.
Ζ. Κ.