Ποιος πίκρανε την Κέιτ; - Δες τη φουσκωμένη κοιλίτσα

10.11.2014
Η δυσφορία και η θλίψη καθρεφτίζονταν ολοφάνερες στο πρόσωπο της δούκισσας του Κέμπριτζ στην τελευταία επίσημη εμφάνιση της, προκαλώντας πολλά ερωτηματικά για σωματική, όσο και την ψυχολογική της κατάσταση.

Ντυμένη με ένα μαύρο παλτό σε στρατιωτική γραμμή του οίκου Alexander McQueen η δούκισσα του Κέιμπριτζ (Duchess of Cambridge) εμφανίστηκε την Κυριακή (9/11) στην εκδήλωση για την εθνική επέτειο των 100 χρόνων από την κήρυξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, των 70 χρόνων από την απόβαση της Νορμανδίας και λίγων εβδομάδων από τη λήξη των πολεμικών επιχειρήσεων των βρετανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο υπό καταρρακτώδη βροχή αλλά και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τον φόβο ενδεχόμενης τρομοκρατικής επίθεσης.

Τελικά όμως όλα πήγαν κατ' ευχήν, εκτός από τη στιγμιαία λιποθυμία ενός αγοριού της χορωδίας, το οποίο κατέρρευσε ενώ τραγουδούσε τον εθνικό ύμνο λίγα μέτρα μακριά από τη βασιλική οικογένεια.

Η Κέιτ παρακολουθούσε την τελετή όπου πρωτοστατούσε ο άντρας της πρίγκιπας Ουίλιαμ (Prince William) και η βασίλισσα Ελισάβετ (Queen Elizabeth) από απόσταση -όπως ορίζει το πρωτόκολλο για τις παντρεμένες της βασιλικής οικογένειας- μαζί με την Καμίλα, Δούκισσα της Κορνουάλης (Camilla, Duchess of Cornwall) και την Σόφι, Δούκισσα του Ουέσεξ (Sophie, Duchess of Wessex).

Όμως ενώ εκτελούσε με τη συνέπεια που τη χαρακτηρίζει πάντα τα πριγκιπικά της καθήκοντα, για πρώτη φορά στα χρονικά του δημόσιου βίου της, η Κάθριν (Katherine) άφησε να φανούν τα πραγματικά της συναισθήματα ενώ μάλιστα βρισκόταν πλήρως εκτεθειμένη μπροστά σε ένα μεγάλο πλήθος.

Έτοιμη να βάλει τα κλάμματα φαινόταν η δούκισσα του Κέμπριτζ σε όλη τη διάρκεια των κυριακάτικων εκδηλώσεων.

Τα μάτια της ήταν διαρκώς βουρκωμένα, ενώ η συνήθως πρόσχαρη έκφραση της σημαδευόταν από ένα πικρό χαμόγελο, κάνοντας όσους την έβλεπαν να αναρωτιούνται τι της έχει προκαλέσει ξαφνικά τέτοια δυσφορία. Να ήταν άραγε κάποια προσωρινή αδιαθεσία λόγω εγκυμοσύνης, ή κάτι πιο βαθύ και προσωπικό;

Το μυστήριο παραμένει άλυτο, καθώς τα βρετανικά μέσα τηρούν σιγή ιχθύος και δεν σχολιάζουν το γεγονός από διακριτικότητα ή και από τον φόβο των εξώδικων. Το σίγουρο είναι πάντως, ότι η Κέιτ (Kate) έχει επανέλθει πλήρως στα καθήκοντα της και ακολουθεί ένα πρόγραμμα γεμάτο επίσημες εκδηλώσεις, πολλές φορές την εβδομάδα.

Σε χτυπητή αντίθεση με την προηγούμενη φωτογραφία και μόλις μια μέρα νωρίτερα, η Κέιτ είχε συνοδέψει τον Ουίλιαμ στο Πέμπρόουκ με τη συνηθισμένη της ευχάριστη διάθεση.

Χαρακτηριστικά, προχθές Σάββατο, εμφανίστηκε με τον Ουίλιαμ σε γιορτή για τον εορτασμό των πενήντα χρόνων λειτουργίας των διυλιστηρίων του Πέμπρόουκ στη Νότια Ουαλία, όπου έδειξε λίγο βιαστικά την κοιλίτσα της που φουσκώνει.

Ολοφάνερα, ακόμα και μέσα από το σταυρωτό παλτό διακρίνεται πλέον η εγκυμοσύνη της Κέιτ Μίντλετον, όπως αποδεικνύει το στιγμιότυπο από την εκδήλωση όπου παρευρέθηκε το περασμένο Σάββατο στην Ουαλία (photo: Getty Images).

Επίσης την Κυριακή αποκαλύφθηκε ότι το πριγκιπικό ζεύγος πρόκειται να επισκεφτεί τη Νέα Υόρκη για τρεις μέρες μέσα στον επόμενο μήνα για τα εγκαίνια μιας νέας φιλανθρωπικής προσπάθειας. Το ταξίδι, στο οποίο είναι πιθανό να ακολουθήσει και ο μικρός πρίγκιπας Γεώργιος (prince George) έχει ενθουσιάσει την Κέιτ, η οποία ονειρευόταν να πάει στη Νέα Υόρκη από την εποχή που ήταν μικρή κοπελίτσα, χωρίς ποτέ να το έχει καταφέρει.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το επικείμενο υπερατλαντικό ταξίδι θα μάθουμε "εν καιρώ", όπως διευκρίνισε εκπρόσωπος του παλατιού.