Ο Harry επιτίθεται με μηνύσεις: "Έχασα τη μητέρα μου και τώρα βλέπω τη σύζυγό μου να πέφτει θύμα των ίδιων δυνάμεων"

02.10.2019
Ο Harry επιτίθεται με μηνύσεις: "Έχασα τη μητέρα μου και τώρα βλέπω τη σύζυγό μου να πέφτει θύμα των ίδιων δυνάμεων"
Βλέπει την ιστορία να επαναλαμβάνεται και θέλει, περισσότερο από ό,τιδήποτε άλλο, να προστατεύσει τη Meghan, πράγμα που, εκ συνθηκών, δεν μπόρεσε ποτέ να κάνει για τη μητέρα του, Diana.

Απηυδισμένοι, πια, από την αντιμετώπιση που έχει μερίδα του Τύπου προς το πρόσωπό τους -και ιδιαίτερα προς το πρόσωπο της Meghan- ο δούκας και η δούκισσα του Sussex αποφάσισαν να αντιδράσουν.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρίγκιπας Harry σε μακροσκελέστατη επιστολή που δημοσιεύτηκε χθες (1/10/2019) στο επίσημο site του ζεύγους, η Meghan κατέθεσε μήνυση εναντίον της Mail On Line και του Ομίλου Associated Newspapers γενικότερα, για κακή χρήση προσωπικών πληροφοριών.

Το ζήτημα αφορά στη δημοσιοποίηση ιδιωτικού γράμματός της πριν από μερικούς μήνες. Χωρίς να αναφέρεται συγκεκριμένα, εικάζουμε ότι πρόκειται για το χειρόγραφο γράμμα που είχε στείλει η Meghan στον πατέρα της πριν από τον γάμο. Όπως διαβάζουμε στην επιστολή, το θέμα φτάνει στα δικαστήρια καθώς οι προσπάθειες που έγιναν με στόχο να βρεθεί άλλου είδους λύση με τον εκδοτικό όμιλο απέβησαν άκαρπες.

"Έρχεται μία στιγμή που το μόνο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να αντισταθείς σε αυτή τη συμπεριφορά, επειδή καταστρέφει ανθρώπους και καταστρέφει ζωές", έγραψε συγκεκριμένα ο Harry σε μια επιστολή που ξεκινά ως εξής:

"Ως ζευγάρι, πιστεύουμε στην ελευθερία του Τύπου και στο αντικειμενικό και αληθές ρεπορτάζ. Τη θεωρούμε ακρογωνιαίο λίθο της δημοκρατίας και με δεδομένη τη σημερινή κατάσταση παγκοσμίως -σε όλα τα επίπεδα- δεν είχαμε ποτέ τόση ανάγκη για υπεύθυνα ΜΜΕ.
Δυστυχώς, η σύζυγός μου έγινε ένα από τα τελευταία θύματα των βρετανικών tabloids που οργανώνουν εκστρατείες εναντίον ατόμων χωρίς καμία σκέψη για τις συνέπειες - μία αδίστακτη καμπάνια εξαπολύθηκε εναντίον της όλο τον περασμένο χρόνο, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της και καθώς μεγάλωνε τον γιο μας"

Στη συνέχεια μιλά για το ανθρώπικο κόστος που έχει όλη αυτή η προπαγάνδα ενώ στο τέλος ευχαριστεί για τις ευχές και τη συμπαράσταση. "Ακόμη και αν δεν φαίνεται, το έχουμε μεγάλη ανάγκη", τονίζει συγκεκριμένα, πριν παραθέσει επίσημα λεπτομερειες για τη μήνυση που κατέθεσε η Meghan μέσω του δικηγορικού γραφείου Schillings που την εκπροσωπεί.

Στεκόμαστε ιδιαίτερα στο φορτισμένο συγκινησιακά κομμάτι που αφορά στην "ιστορία που επαναλαμβάνεται" και περιμένουμε να παρακολουθήσουμε τη συνέχεια.

"Μπορεί αυτή η απόφαση να μην είναι η πιο ασφαλής, όμως είναι σίγουρα η πιο σωστή. Γιατί ο πιο μεγάλος φόβος μου είναι μήπως επαναληφθεί η ιστορία. Έχω δει τι συμβαίνει όταν κάποιος που αγαπώ εμπορευματοποιείται σε τέτοιο βαθμό που δεν αντιμετωπίζεται ως πραγματικός άνθρωπος πια. Έχασα τη μητέρα μου και τώρα παρακολουθώ τη σύζυγό μου να πέφτει θύμα των ίδιων ισχυρών δυνάμεων".