Μια τραγική ιστορία στο φως

15.02.2011
Ο Σπύρος Θεοδόσης έγινε... πατέρας! Μην πάει αμέσως ο νους σας σε ευτυχή γεγονότα, καθώς ό,τι έγινε ήταν για τις «Οικογενειακές ιστορίες» του Alpha.

Ο Σπύρος Θεοδόσης έγινε... πατέρας! Μην πάει αμέσως ο νους σας σε ευτυχή γεγονότα, καθώς ό,τι έγινε ήταν για τις «Οικογενειακές ιστορίες» του Alpha. Μάλιστα, ήταν ιδιαίτερα επίπονο για τον ηθοποιό, που έπαιξε με πουκαμισάκι τις ημέρες που η θερμοκρασία είχε κατέβει στο ναδίρ!

Τη σκηνοθεσία στο επεισόδιο που θα παιχτεί σε λίγες μέρες έχει κάνει ο Κώστας Βούλγαρης και το θέμα περιστρέφεται γύρω από την απαγωγή ενός 11χρονου αγοριού σε μια επαρχιακή πόλη. Ο πατέρας του, που τον υποδύεται ο Σπύρος Θεοδόσης, και η μητέρα του (Μαριάννα Θεοδωροπούλου) θα χάσουν τη γη κάτω από τα πόδια τους, όταν ο γιος τους θα εξαφανιστεί. Θα κάνουν τα πάντα για να τον βρουν κι ευτυχώς η ιστορία του μικρού αγοριού θα έχει happy end αφού θα ξαναγυρίσει στην αγκαλιά των γονιών του.

«Επιτέλους, έγινα πατέρας, έστω και τηλεοπτικά», μας είπε με το γνωστό του χιούμορ ο Σπύρος Θεοδόσης. Οι συνθήκες των γυρισμάτων ήταν δύσκολες καθώς έγιναν στο Λαύριο τις ημέρες που επικρατούσε το μεγάλο ψύχος στην Αθήνα. «Περισσότερες από 12 ώρες ήμασταν εκτεθειμένοι στο κρύο. Όμως, είναι πραγματικά ένα συγκλονιστικό επεισόδιο, ιδιαίτερα αυτόν τον καιρό, που έχουμε νωπές τις μνήμες από την υπόθεση του Άλεξ - αν και η ιστορία δεν έχει σχέση μ’ αυτό.

Πραγματικά, όταν γύριζα τις σκηνές και μπήκα στην αγωνία του δράματος, κατάλαβα τι γολγοθά περνάνε οι γονείς των παιδιών που εξαφανίζονται. Είναι σαν να θάβονται ζωντανοί μέσα σε έναν τάφο και περιμένουν την ανάσταση με τον ερχομό του παιδιού τους. Πιστεύω ότι είναι μια ιστορία που θα συγκλονίσει και θα ευαισθητοποιήσει τον κόσμο».