Τσόκλη: Μιλά για τη μάχη της με τον καρκίνο

09.11.2012
Σχεδόν έναν χρόνο μετά την περιπέτειά της με τον καρκίνο, η Μάγια Τσόκλη μίλησε για την περίοδο εκείνη και τη μεγάλη μάχη που έδωσε ώστε να περάσει το δικό της μήνυμα σε όλες τις γυναίκες.

«Η πρόληψη είναι ο πρώτος εχθρός του καρκίνου». Η γνωστή δημοσιογράφος ήταν καλεσμένη στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου και μίλησε για όλα.

«Ο βασικός λόγος που αποφάσισα να έρθω και να μιλήσω είναι γιατί θεωρώ ότι το κοινό σου είναι το κοινό που πρέπει να ακούσει κάποια πράγματα για την ιστορία του καρκίνου του μαστού. Τον καρκίνο πρέπει να τον δούμε σαν ένα μέρος της ζωής μας. Τίποτα δεν τελειώνει, καλώς εχόντων των πραγμάτων. Είναι κι αυτό κάτι το οποίο ζούμε και ελπίζουμε ότι το προσπερνάμε» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, παρότρυνε όλες τις γυναίκες να βάλουν στη ρουτίνα τους την ετήσια μαστογραφία και τον υπέρηχο, όπως και την επίσκεψη στον γιατρό τους τονίζοντας τους ότι δεν πρέπει να φοβούνται.

«Δεν χρειάζεται φόβος. Ο φόβος καθυστερεί. Η καθυστέρηση είναι επικίνδυνη. Πρέπει να είμαστε τολμηροί. Είναι μία η ζωή μας, πρέπει να προσπαθούμε να τα ξεπερνάμε αυτά και να συνεχίζουμε». Η Τσόκλη παραδέχθηκε ακόμη ότι το περιβάλλον παίζει μεγάλο ρόλο, αν και σε αυτό το δύσκολο δρόμο είσαι μόνος σου.

«Το περιβάλλον παίζει μεγάλο ρόλο, παρ’ ότι είσαι μόνος σου. Έχεις πολύ χρόνο να μιλήσεις με τον εαυτό σου. Η στιγμή που περνάς μια τέτοια περιπέτεια είναι δική σου στιγμή κι εσύ πρέπει να έρθεις πρώτος από όλους. Όλα πρέπει να πάνε στην άκρη»